Volleybalthriller bij HVV

Alleen al op papier zou het al een spannende wedstrijd moeten zijn. De nummer 3,  Volta uit Lelystad -vorig jaar nog spelend in de promotieklasse- mocht aantreden in Hattem tegen de nummer 4 in het klassement: HVV

Dat het een thriller zou worden bleek al direct in de 1e set. Met een krappe bezetting van 6 spelers in het veld en één reserve wist de thuisploeg HVV de set binnen te halen met 27-25. Het goede spel van HVV werd doorgezet in de 2e set. Ook deze set ging met winst van 25-21 naar de Hattemers. De punten die Volta pakten kwamen echt door eigen fouten van de Hattemers.

Met dit als conclusie en de foutjes er uit halen zou de 3e set een makkie moeten zijn. Niets was minder waar. De Lelystedelingen konden HVV tot meer fouten dwingen en zo wonnen zij de set met 25-22. Ook de 4e set ging naar Volta. Waarbij er aan het eind van de set een speler van Volta het veld met gescheurde enkelbanden moest verlaten.

De 5e set zou moeten bepalen wie er als winnaar gekroond kon worden. HVV kon het sterke spel weer oppakken. Volta was duidelijk wat aangeslagen door het missen van één van hun spelers en kon weinig in deze set inbrengen. HVV won met 15-6 de laatste set.

Door deze winst staat HVV nog maar 7 puntjes van de koploper en draait het nog volop mee voor het kampioenschap!

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in