Kerstconcert Hattems Mannenkoor & Fanfarekorps Ons Genoegen

Op zaterdag 22 december is het traditionele Kerstconcert van Hattems Mannenkoor en het Fanfarekorps Ons Genoegen in in de Grote of Andreaskerk. Het concert heeft een rijke historie. Dit jaar is het de 50e keer.

In 1968 werd het eerste kerstconcert gegeven door beide verenigingen, toen nog samen met het gemengde koor ‘Con Amore’. Enkele jaren later hebben het Hattems Mannenkoor en Ons Genoegen samen de organisatie en uitvoering op zich genomen en dit tot op de dag van vandaag volgehouden.

Wel werd in die jaren gebruikt gemaakt van regionale solisten of ensembles, zowel vocaal als instrumentaal. En daarnaast werd trouw gebleven aan de locatie; de schitterende kerk aan de Markt.

Dit jaar vullen de beide verenigingen weer samen het concert, waarbij Hattems Mannenkoor en Fanfarekorps Ons Genoegen onder leiding staan van respectievelijk Herman Kamp en Sandra Mulder. Daarnaast verleent Verona Keizer als soliste haar medewerking aan dit concert.

De verenigingen hebben altijd als doel gehad dat het concert laagdrempelig moest blijven.  Reden waarom er geen entree wordt gevraagd aan de bezoekers. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur, waarbij het studieorkest van Ons Genoegen o.l.v. Jan Aart Ponstein de bezoekers alvast in de stemming van het Kerstfeest brengt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in