vv Hattem komt net te kort tegen Swift’64

In de uitwedstrijd tegen Swift ’64 heeft Hattem niet voor de gewenste punten kunnen zorgen. De eerste helft was hiervoor te matig, waardoor er met de rust tegen een 1-0 achterstand aangekeken werd. In de tweede helft werd van meet af aan beter gespeeld, zat er meer spirit in het team en werd de thuisploeg goed onder druk gezet. Helaas lukte het niet om uit de vele mogelijkheden de gelijkmaker te maken maar viel het doelpunt uit het niets aan de verkeerde kant. De aansluitingstreffer van Felix Noordberger kwam te laat, waardoor de wedstrijd verloren ging.

Hattem start goed maar zakt weg
Vanwege het ontbreken van de nodige spelers had trainer Herman Oosterhaar het jongste centrale duo ooit opgesteld; althans zo ver we ons kunnen herinneren. Junioren Bram van Regteren en Tigo Zoomers speelden ondanks het gemis aan de nodige ervaring een puike wedstrijd. De geel-blauwen startten de wedstrijd eigenlijk wel prima. Kort na de aftrap waren er mogelijkheden welke helaas onbenut bleven. Swift daarentegen was niet afwachtend en had een paar dotten van kansen mede ontstaan door een kort moment van onoplettendheid bij Hattem.

Op het halve uur wist de thuisploeg te profiteren van slordig balverlies door Hattem op het middenveld. Direct werd de bal diep gespeeld op de vrijstaande Wesley van Klaveren die doelman Stefan de Weerdt kansloos liet. Hattem probeerde daarna wel wat te forceren, maar was wat te gelaten en te afwachtend, waardoor het geen vuist kon maken en het Swift moeilijk kon maken.

Tweede helft is voor Hattem
Na de rust weet Hattem wel het gewenste niveau te halen wat nodig is. Er wordt gestreden en is er tenminste de beleving die vereist is om de wedstrijd te doen kantelen. Swift wordt hierdoor onder druk gezet en keer op keer zoekt het team de aanval. Toch zit het in deze periode even niet mee. Voorzetten die net niet de juiste kleur bereiken, een kopbal van Bram van Regteren waar de Swift-doelman nog goed bij zit en een inzet van Kevin Isidora die hij net niet goed kan raken, waardoor hij de bal over de kruising ziet vallen.

Toch blijf Hattem het proberen, al moet het wel oppassen voor de counter waar de thuisploeg in deze 2e helft op blijft loeren. Omdat Hattem het niet lukt de gelijkmaker te forceren zie je toch ook hier weer de ongeschreven voetbalwet voorbij komen; de andere partij scoort wel. Uit een van de spaarzame counters lijkt Swift wat slordig, maar de bal wordt in de rebound alsnog binnen gewerkt. En ineens staat er 2-0 op het scorebord.

De tijd die hierna nog rest is het wellicht te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Toch weet Hattem nog de aansluitingstreffer te maken, al komt deze te laat. Een snoeihard schot van Silvan Kersbergen wordt door Swift-doelman Seinen niet goed beoordeeld en Felix Noordberger kan eenvoudig binnen schieten.

Aanknopingspunten
Opnieuw weer zonder punten, maar toch waren er de nodige aanknopingspunten in de 2e helft. Het is te hopen dat de komende week -waarin er voor volgende week een vrij weekend staat gepland- wat meer spelers vanuit een blessure terug kunnen keren.  De eerstvolgende wedstrijd staat op het programma voor zaterdag 27 november, dan ontvangt Hattem thuis het team van VIOS Vaassen.