sv Hatto-Heim pakt eerste periodetitel

Zaterdag speelde sv Hatto-Heim tegen HTC uit Zwolle. Het werd de 7e overwinning op rij voor Hatto-Heim en het pakt zo de eerste periodetitel in de 3e Klasse 3C Oost.

HTC begon sterk aan de wedstrijd met direct een kans voor Quinton Justiana, maar zijn schot ging over het doel van Jorick Mensink. Het eerste gevaar van sv Hatto-Heim kwam van Bas Behrens. Hij werd buiten de zestien meter gestopt door keeper Kevin Ester en kreeg daar een gele kaart voor.

Een paar minuten was er een mooie aanval van Aron Winkelhorst. Hij bereikte Elnathan van Dijk, maar die schoot net over het doel van HTC. Weer was het Justiana die namens HTC een mooie aanval opzette. Maar zijn inzet werd knap gepakt door Mensink. Vlak voor rust was het wederom Bas Behrens met een mooi schot, maar de bal kwam via de paal naast het doel.

sv Hatto Heim stelt zwaar teleurIn de tweede helft begon sv Hatto-Heim sterk aan de wedstrijd. Een vrije trap van Bas spatte uiteen op de deklat. Een paar minuten later was het wél raak. Elnathan van Dijk kreeg de bal van Gerben van de Worp, speelde door naar Bas Behrens en die haalde verwoestend uit. De bal krulde in de linkerbovenhoek: 1-0.

Vijf minuten later was het een voorzet van Bram Neuteboom en door een fout in de verdediging kon Twan van Rijssen de bal het doel in lopen: 2-0.  De bij HTC ingevallen Jayson van de Meulen zette met bekeken schot de 2-1 op het scorebord. HTC drong meer aan, sv Hatto-Heim kreeg meer ruimte en daar profiteerde Dirk Agterhuis van. Hij bediende de vrijstaande Ruben Bouwhuis, die beheerst de 3-1 binnentikte.

Door de historisch zevende overwinning op rij pakt sv Hatto-Heim de eerste periodetitel. Marcel van Walderveen gaf na de wedstrijd aan dat hij een trots en gelukkig man was om van dit team de coach te zijn.

Zaterdag staat een bekerwedstrijd in en tegen Bruchterveld op het programma.