Hatto-Heim houdt punten

Zaterdag 5 oktober stond de derde competitiewedstrijd op het programma tegen FC Suryoye uit Enschede. De Enschedese voetbalvereniging was voor Hatto-Heim een onbekende tegenstander, deze ploeg speelt nu voor het tweede seizoen op zaterdag.

De wedstrijd die tien minuten later begon kende de eerste minuten weinig hoogtepunten. sv Hatto-Heim kreeg meer het heft in handen en het eerste gevaar kwam van Robin van der Ziel. Maar zijn schot was geen probleem voor keeper Lucas Akgün. FC Suryoye kon het spel niet maken, want Hatto-Heim speelde met veel druk op de bal en daar hadden de gasten het lastig mee.
Uit een vrije trap was Damian Halfwerk de volgende die gevaar stichtte, maar ook nu had de keeper een mooie redding in huis. In de 25e minuut was het dan toch raak voor de geel blauwen, een mooi opgezette aanval eindigd bij Robin van der Ziel, hij schoot koelbloedig de 1-0 binnen. Tien minuten later kon ’t Achterveen weer juichen, Twan van Rijssen werd diep gestuurd, keeper Akgün was nu te laat en zag de bal over hem het doel in gaan 2-0.

Storm van aanvallen
Ruim een half uur gespeeld en toen kwam het eerste grote gevaar van  FC Suryoye, Ruben Katalanc kreeg een dot van een kans maar zijn inzet ging voor Hatto-Heim gelukkig langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later was het weer Katalanc, maar nu had Jorick Mensink een prachtige redding in huis en zo bleef de stand van 2-0 staan met de rust.
De tweede helft was het  FC Suryoye dat de klok sloeg, Hatto-Heim werd naar achteren gedrukt en had nog geen antwoord op het spel van de gasten. Tweemaal hadden de tukkers pech, was het niet de deklat, dan was het de paal die in de weg stond. Maar na een minuut of vijftien in de tweede helft ging de storm aan aanvallen liggen en kwam Hatto-Heim weer beter in het spel. Maar toch was het alle hens aan dek, met de gevaarlijke uitvallen van de snelle buitenspelers. Roan Admiraal schoot net te hoog over het doel, en Jesse Winkelaar zijn schot ging ook net naast het doel.

Oosting jongste doelpuntenmaker
Drie kwart van de wedstrijd was gespeeld en toen viel toch het doelpunt voor de gasten uit Enschede. Het was Chris Cicek die de hoop terug bracht. Hij passeerde doelman Mensink met een schot in het hoekje ‘2-1 u’. En nog geen minuut later kregen de gasten weer een grote kans, maar een goed spelende Tijmen Neuteboom greep op tijd in.
Een paar minuten voor tijd trilde het Achterveen op zijn grondvesten, het was de jongste speler van deze middag die inviel Stijn Oosting hij rondde een mooie aanval koelbloedig af 3-1. De 16-jarige Oosting is misschien wel de jongste doelpuntenmaker ooit in de geschiedenis van Hatto-Heim.

Ruim acht minuten blessuretijd kwam erbij en toen vond de goed leidende scheidsrechter Van Zijl het welletjes en floot af voor het einde. Hatto-Heim pakte daarmee zijn tweede thuisoverwinning en over de gehele wedstrijd was dit ook verdiend ,er was veel strijd en er werd gevochten tot het laatst. Volgende week gaat Hatto-Heim op bezoek bij Oranje Nassau uit Almelo, deze ploeg won vandaag met 1-2 van Helios uit Deventer.

Hatto-Heim – Suryoye-Mediterraneo 3-1 (2-0). 24. Robin van der Ziel 1-0, 34. Twan van Rijssen 2-0, 80. Chris Cicek 2-1, 90. Stijn Oosting 3-1.

Foto en verslag: Gradus Dijkman