Opleiding molenaar

Wie meer wil weten over de opleiding tot molenaar is zaterdag 21 oktober welkom van 10.00 tot 12.00 uur bij molen de Vlijt op Vrieze’s Erfgoed in Wapenveld. Zowel molenaar Bert Hanekamp (zie foto) als een vertegenwoordiging van het comité molen de Vlijt is dan aanwezig om meer informatie te geven.

Eén van de taken die een molenaar heeft, is om een molen te ‘vangen’. Dat wil zeggen: de rem op het grote bovenwiel plaatsen om de molen stil te zetten. En dat is best een taak waar je ervaring mee moet krijgen om het prachtige werktuig dat een molen is, te bedienen.

Opleiding Molenaarsgilde
Het comité molen de Vlijt wil belangstellenden – zowel mannen als vrouwen – de kans bieden om het ambacht van molenaar te leren. Omdat er inmiddels belangstellenden zijn, wil het comité molen de Vlijt een opleidingsgroep starten. Basis is de opleiding van het Vrijwillig Molenaarsgilde dat wordt afgesloten met een examen. Wie dat positief aflegt, mag zelfstandig een molen bedienen. De opleiding van het Molenaarsgilde duurt circa twee jaar waarin men veel praktijkuren op verschillende molens maakt. De opleidingsgroep wordt ondersteunt door molenaar Bert Hanekamp van molen de Vlijt. Hij heeft al ruim 40 jaar ervaring en wil mensen graag de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Naast de steun van Hanekamp, neemt het comité molen de Vlijt ook de opleidingskosten voor haar rekening.

Belangstellenden kunnen ook mailen naar info@vriezeserfgoed.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in