Maak op 14 oktober een bijzondere wandelroute over landgoed Molecaten

Op zaterdag 14 oktober galopperen bijna 200 ruiters met hun paarden door de prachtige omgeving van landgoed Molecaten in Hattem. Bezoekers van het paardensportevenement kunnen een bijzondere wandeling maken langs het crosscountryparcours. Hier springen de deelnemers over en door natuurlijke hindernissen, zoals boomstammen, greppels en waterpartijen. Als je de route volgt kom je op plekken die speciaal voor deze eventingwedstrijd zijn opengesteld voor het publiek.

Hattem Playa
Zowel het¬†startpunt¬†als¬†de finish van de¬†crosscountryzijn¬†vlakbij ‘Hattem Playa’, het terrein¬†bij¬†het oude natuurzwembad De Watermulder aan de Randweg. Hier is een cateringplein ingericht waar wandelaars gratis terecht kunnen voor livemuziek van Trio Concordia en foodtrucks van Dirk Poffers, Henri Bloem, Bar Biga, Crispy Chicken en de Tostibus. Op de wandelroute van circa 3 kilometer zijn nog meer horecapunten te vinden. Nieuw is ‘Kids Playa’, met een springkussen en kinderactiviteiten, georganiseerd door het animatieteam van hoofdsponsor Molecaten Vakantiepark¬†& Campings. Om 12.00 en 15.00 uur komen mascottes Molly en Caatje op bezoek.

Wat is eventing?
Eventing is een discipline in de paardensport waarbij de verschillende¬†vaardigheden¬†aan bod komen. Het werd voorheen ‘military’ genoemd, gelet op¬†de¬†militaire oorsprong.¬†Vandaar ook Military Boekelo, de naam van de bekendste eventingwedstrijd in Nederland.¬†Tegenwoordig wordt¬†eventing¬†eerder¬†gezien¬†als een triatlon binnen de paardensport. Een ruiter moet met hetzelfde paard een dressuurproef, een springparcours en een crosscountry rijden. De combinatie¬†met¬†de minste strafpunten over deze onderdelen is de winnaar.¬†In Hattem wordt de klasse B, L, M en Z verreden.
Deze landelijke rubrieken lopen tijdens de wedstrijddag op in niveau, waarbij de klasse B (Beginners) start rond 9.00 uur en de hoogste klasse Z (Zwaar) vanaf circa 16.00 uur. Het deelnemersveld bevat (semi)amateurs, maar ook olympische ruiters zoals Alice Naber-Lozeman, Merel Blom en Janneke Boonzaaijer.

Organisatie
De Molecaten Ruiterdag wordt georganiseerd door rijvereniging Hippisch Hattem en is voor bezoekers gratis toegankelijk.¬†Voor auto’s geldt een klein parkeertarief.¬†Honden zijn ook welkom op het evenement, mits aangelijnd. Op www.molecatenruiterdag.nl vind je meer informatie.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in