Aan het woord Wethouder Margriet Brouwer

Ken je dat boek van de jongen, de mol, de vos en het paard?

Een aanrader!
Het is een boek van Charlie Mackesy. Een prachtig verhaal over vriendschap, liefde en jezelf zijn. De teksten zijn kort en de plaatjes zijn prachtig.

‘Wat is het moedigste dat je ooit hebt gezegd?’ vroeg de jongen.  ‘Help,’ antwoordde het paard.

 

En dit is precies waarover ik het graag wil hebben. Help!

Om hulp vragen is niet makkelijk.
Wij Hattemers regelen graag alles zelf. Ik redde mie wèh. Kump wèh goed. Toch kan het zijn dat je het even niet redt en dat het teveel wordt. En hulp vragen is dan het beste dat je kunt doen. Maak het bespreekbaar en er valt een last van je schouders. Het gezegde ‘gedeelde smart is halve smart’ is vast wel bekend.

Over financiële problemen praten is helemaal een ding.
Daar loop je niet mee te koop. Maar de gevolgen liegen er niet om. Financiële problemen en schulden kunnen leiden tot stress, verminderde gezondheid, opvoedproblemen, uitsluiting. Dit zijn gevolgen die ik niemand toewens.

Trek aan de bel als het niet lukt.
Bij Op Ko€rs van Stichting Welzijn Hattem wordt hulp geboden. Deskundige vrijwilligers van Op Ko€rs kijken graag met je mee en hebben ervaring met verschillende hulpvragen. Tijdig hulp vragen kan grotere problemen voorkomen. Dus is je voorschotbedrag van de energie ineens verdubbeld en weet je niet hoe je dat moet betalen?

Vraag hulp!
Schaam je niet, wees moedig! Net zoals het paard in het boek. Een simpel woord, dat maar moeilijk over onze lippen komt. Als iemand jou om hulp vraagt dan kijk je wat je kunt betekenen. Dus waarom zou de ander dat ook niet voor jou doen?

Samen doen
Wij Hattemers doen graag alles zelf, maar wij zijn ook bereid om te helpen. Dat is Samen Hattem. Help roepen of hulp vragen? Soms schaam je je misschien. Het is echt geen schande, maar juist moedig om tijdig hulp te vragen. Nu ik dit zo schrijf, klinkt het heel makkelijk en simpel. Maar hulp vragen en aanvaarden is ook voor mij een wijze les. Vergeet niet dat je er altijd toe doet. Je bent belangrijk en geliefd en je brengt dingen mee naar deze wereld die niemand anders kan. Nog zo’n wijze les uit dit prachtige boek.

Column van Margriet Brouwer in het Gemeentenieuws

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in