Hatto Heim stunt in de laatste minuten

Hatto Heim is zaterdag dankzij een knappe comeback ontsnapt aan een zeperd tegen Rouveen. De ploeg van Marcel van Walderveen stond na de eerste helft achter met 2-0 waar het net zo goed 6-0 had kunnen staan. De eerste helft was dramatisch, maar na rust volgde het herstel. Laatste man Michel Koridon werd de matchwinner. Met 2-3 werd gewonnen in Rouveen.

Aan de zijkant en op het zonnige terras van de mooie accommodatie van Rouveen zagen de trouwe supporters van Hatto Heim de eerste minuten nog goed mee spelen tot de 10e minuut. Daarna was het een onsamenhangend Hatto Heim datdoor slordig spel al snel door de ondergrens heen zakte. De snelle en jonge voorhoede van Rouveen was een plaag voor de verdedigers en konden hier moeilijk vat op krijgen.

Hatto Heim deelde nog een aantal goede speldenprikken uit. In de 17e minuut was de beste aanval te zien, van achteruit werd met snel combinatie spel de middenvelders gevonden die Ruben Bouwhuis aan het werk zette, de voorzet bereikte Niels van de Velde die een ongevaarlijk schot op doel produceerde. In de 22e minuut was het raak voor Rouveen, de bal werd vanuit buiten de 16 meter lijn ingespeeld door de nr. 11 Jean Paul Hooikamer. Laurens Admiraal maakt een kleine lichaamsbeweging om de bal te spelen, maar laat deze toch lopen waardoor keeper Mensink schijnbaar niet meer op de bal rekent en de bal ligt in het net.

Drie minuten later wordt het zelfs onnodig 2-0, doordat er een corner weggegeven wordt omdat keeper Mensink de bal niet goed inschat. De  daarop volgende corner wordt bij de 2e paal neergelegd waar de laatste man, David Bouwmeester (3), van Rouveen ongestoord kan inkoppen.

Vanaf dat moment is Hatto Heim volledig de draad kwijt en vanaf met name de rechterflank snijden de spelers van Rouveen door de verdediging en volgen er vele hachelijke momenten voor het doel van Hatto Heim. Het onheil wordt over je afgeroepen als je 5 meter vanaf tegenstanders staat en geen druk kunt zetten. De spelers van Rouveen waren hier zichtbaar van het genieten, maar vergaten gelukkig om afstand te nemen van Hatto Heim. De meegereisde supporters zagen de eerste helft geen team die bereid was alles te geven om het tij te keren.

Na de pauze, die bij Hatto Heim kort duurde, omdat Coach van Walderveen de spelers eerst bij zichzelf te rade liet gaan, kwam er toch een ander team het veld op. Ruben Bouwhuis, die de eerste helft geen potten kon breken, was gewisseld voor Joep van Apeldoorn. Hatto Heim neemt direct het initiatief en start met een gevaarlijk schot van Elnathan van Dijk. In de 55e minuut een vrije trap door Laurens Admiraal die in het 5 meter gebied beland, Noah Brommer mist helaas de bal, waardoor een goede mogelijkheid onbenut wordt.

Rouveen wordt onder druk gehouden en in de 62e minuut wordt een aanval ingeleid door Elnathan van Dijk waarbij een corner ontstaat. Bram Neuteboom neemt deze, Noah raakt de bal verkeerd maar komt op 20 meter van het doel bij Patrick Mensink terech, die zich niet bedenkt en met zijn volle gewicht afvuurt op het doel. De keeper is het zicht ontnomen en Hatto Heim scoort de anschlusstor, 2-1.

In de 65e minuut wordt Robin Metselaar ingebracht voor de niet gelukkig spelende Niels van de Velde.  De druk kan verder worden opgevoerd doordat de inspeelpasses beter worden verwerkt. In de 79e minuut een vrije trap die net naast wordt gekopt door Michel Koridon. Michel blijft voorin spelen en dat zorgt voor nog meer onrust bij Rouveen.

In de 90e minuut wordt de dan gelijkmaker diagonaal door Michel Koridon binnen gekopt na een goede corner van Bram Neuteboom. Dan volgt in de 94e minuut de ontknoping. Bij een scrimmage voor het doel bij Rouveen weet Michel Koridon de bal liggend over de doellijn te spelen en zo trekt Hatto Heim de wedstrijd tóch naar zich toe.