Raad van State schorst procedure bestemmingsplan De Bongerd

De uitspraak van de hoogste bestuursrechter werpt uitdagingen op voor nieuwbouwproject De Bongerd. Recent is met betrekking tot de nieuwbouw van De Bongerd  de uitspraak van de Raad van State op het verzoek om voorlopige voorziening door een omwonende bekendgemaakt. De hoogste bestuursrechter heeft besloten om de procedure rondom het bestemmingsplan voor De Bongerd tijdelijk te schorsen, wat het vernieuwbouwproject voorlopig in de wacht zet.

Betrokkenheid
Het is duidelijk dat deze beslissing invloed heeft op de voortgang van het project
De insteek van dit project is een nieuw concept voor wonen en zorg in De Bongerd te introduceren. Zowel de bewoners van het complex als inwoners zijn nauw betrokken geweest bij het proces, en hun bijdragen worden gewaardeerd.

Woonconcept
Deze tussenuitspraak van de voorzieningenrechter is niet wat velen hadden gehoopt
Bewoners én woningzoekende senioren zijn toe aan passende huisvesting met de mogelijkheden voor zorg op maat. In het nieuwe woonconcept komen wonen en zorg samen op het moment dat de behoefte ontstaat. Voor een deel van de woningen is de behoefte aan zorg al aanwezig en permanent, voor een ander deel zijn de woningen ‘zorgbestendig’. Dat wil zeggen dat de woning geschikt is voor alle vormen van zorg, licht of zwaar. Ongeacht of het een sociale huurwoning betreft, een intramurale zorgplek, of een vrije sector huurappartement.

Inpassing in bestemmingsplan
Het woonconcept past precies in het beleid van de landelijke overheid, alleen ziet de rechter een lacune in de juridische vertaling ervan in het bestemmingsplan. De aanknopingspunten die de rechter geeft, worden verwerkt in de regels.

Dit moment markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van De Bongerd.
De gemeenschap kijkt uit naar verdere stappen om het vernieuwende concept voor wonen en zorg te verwezenlijken, en er zal nauw worden samengewerkt om ervoor te zorgen dat het project uiteindelijk met succes wordt gerealiseerd.

Bron: gemeente Hattem

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in