Demonstratie dieren prepareren bij Vrieze’s Erfgoed

Willem van de Wetering uit Oldebroek geeft zaterdag 15 juni een demonstratie dieren prepareren in de molenboerderij op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Dat doet hij van 10.00 tot 15.00 uur.

Willem is hobbyïst die zich het opzetten van dieren zelf eigen heeft gemaakt met steun van ervaren preparateurs. Vooral vogels zijn zijn specialiteit. Meestal gaat het om vogels die verkeersslachtoffer zijn geworden.

Zo natuurlijk mogelijk
“Prepareren is precisiewerk en behoorlijk arbeidsintensief. Ik vind dat een geprepareerde vogel er zo natuurlijk mogelijk uit moet zien”, laat Willem weten. Hij is een vogelliefhebber die met de verrekijker er graag op uit trekt om de dieren in hun natuurlijke omgeving te bestuderen.

Wild in de Hattemerpoort
De demonstratie van Willem van de Wetering is één van de activiteiten in het kader van de expositie ‘Wild in de Hattemerpoort’. Onderdeel hiervan zijn enkele tientallen opgezette dieren als een vos, een familie reeën, een steenmarter en een aantal weide- en bosvogels. De Hattemerpoort is een ecologische verbindingszone tussen de Veluwe en de Ijsselvallei, vooral bedoeld om dieren de ruimte te geven. De Gelderse Natuur en Milieu Federatie doet uit de doeken wat dit project inhoudt. Verder zijn er fraaie natuurfoto van Gerrit van Vemde uit Epe te zien. De toegang tot de demonstratie is gratis en kijk voor meer informatie op www.vriezeserfgoed.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in