Decibel bestaat 25 jaar

Wie Decibel hoort, denkt in eerste instantie aan geluid. In Hattem echter weet menigeen direct dat Decibel al sinds 1999 een gemengd koor is. Toen gestart omdat een groepje mensen op een ongedwongen gezellige manier wilde zingen. Marc Ilsink verzamelde een aantal enthousiaste zangliefhebbers om zich heen en men besloot een koor op te richten: Decibel.
Binnen een maand werd er met Marc als voorzitter veel geregeld: een oefenlocatie (de Ridderhof), een repetitieavond (woensdag) en het belangrijkste, een dirigent (Birgit Pfeifer).

Karintische invloeden
Birgit verliet in 1993 Oostenrijk voorgoed om het avontuur in Nederland aan te gaan. Na een moeilijk begin in Nederland voelde zij zich bij Decibel gauw thuis. Mede omdat het koor Karintische liedjes, zoals In a Maltinga Wand en nog vele andere Karintische liedjes, voortreffelijk en met overgave bleek te kunnen zingen.
Hans Beekhuis, de huidige voorzitter: ‘Nog altijd zet Birgit zich in voor het koor! Nog steeds zingen er veertien leden vanaf de oprichting enthousiast mee in het koor dat nu uit 38 leden bestaat.’

De muziekcommissie selecteert vier-stemmige arrangementen voor het koor, zoals volksmuziek,  filmmuziek, musical- en popmuziek, oud en nieuwer repertoire uit binnen- en buitenland. Elke week repeteert het koor op de woensdagavond anderhalf uur in de Marke. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom om kennis te maken en te ‘proeven’ aan de sfeer tijdens en na een repetitie.

Ongemerkt jubileum
‘Men heeft nooit kunnen vermoeden dat Decibel het 25-jarig jubileum ooit zou vieren. Maar dat kan ook niet anders,’ volgens oud-voorzitter Marc Ilsink, Madeliefjes (zie ons logo Daisy bell) bloeien rijk en komen altijd weer op.’
In de voorbije jaren hebben veel Decibellers zich ingezet voor allerlei activiteiten, zoals een meerdaagse reis naar Oostenrijk, Ierland en Schotland en dichterbij huis eendagsreisjes (met diverse activiteiten in diverse provincies.) In het ‘clubblad’ De Notendop worden nieuwtjes, verslagen, activiteiten en foto’s weergegeven.

Daarnaast organiseert de reiscommissie eénmaal per jaar een gezellige/actieve dag voor alle leden en donateurs. Naast de muzikale doelstelling krijgt het sociale aspect dus ook de nodige aandacht.
Twee maal per jaar geeft Decibel een concert: één voor de zomer in mei of juni en een kerstconcert in december. Bij beide concerten is publiek uiteraard van harte welkom.
Decibel is dus al 25 jaar een levendige club die zang en onderlinge contacten met plezier in ere houdt. Daarom is Decibel net even anders.

Jubileumconcert
Op 31 mei aanstaande geeft Decibel haar gratis Jubileumconcert in de Emmauskerk aan de Dorpsweg, aanvang 20.00 uur. Het muzikale deel is samengesteld uit het 25-jarig repertoire. Met muzikale medewerking van GertJan van der Weerd, Geert Leurink en Jelma Wiegersma.
‘Je bent van harte welkom op deze bijzondere, muzikale en feestelijke avond met onze bekende/gezellige afterparty!’

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in