Avondwandelvierdaagse voor de 56e keer – 13 t/m 16 mei

Van 13 t/m 16 mei wordt voor de 56ste keer weer de Avondwandelvierdaagse georganiseerd. Dit jaar zijn er voor de wandelaars weer mooie routes uitgezet van 5 en 10 km.
Door de vrijwilligers worden intussen weer allerlei zaken geregeld. De verkeersregelaars volgen vooraf een speciale instructie per computer, route-uitzetters nemen de routes al door, en controleurs, leden van het Rode Kruis, muziekverenigingen enz. bereiden zich allemaal voor om er samen weer een geweldige wandelweek van te maken. Op de scholen maakt men lijsten van deelnemers met opgave van het aantal jaren dat men heeft deelgenomen. Het bestuur zoekt vervolgens uit hoeveel medailles ingekocht moeten worden.

Samenwerken
Dit jaar helpen de buurtsportcoaches weer mee. Zij zorgen voor een verfrissing onderweg, samen met de plaatselijke supermarkten, zodat er onderweg geen drinkplaatsen voor groepen nodig zijn. De supermarkten leveren, naast Vadesto als sponsor, weer een prachtige bijdrage aan het evenement. Nieuw is dat er dit jaar een derde supermarkt mee doet. Deze opent precies in deze wandelweek haar deuren. Deelnemers wordt wel aangeraden ook zelf voldoende drinken mee te nemen voor onderweg.

Zoals voorgaande jaren zullen de vier wandeldagen weer afsluiten met het defilé langs een vast parcours door de binnenstad, waar de muziekkorpsen een geweldige bijdrage aan leveren. De organiserende Stichting Avondwandelvierdaagse Hattem vraagt daarom ook op dat moment de auto’s zoveel mogelijk buiten de route te houden voor een vrije doorgang.

Start
Alle deelnemers starten maandag tot en met woensdag vanaf 17.30 uur (10 km) resp. 17.45 uur (5 km) vanaf de van Heemstraschool aan de Hof van Blom. Het startbureau zit weer in de van Heemstraschool, die daar welwillend een ruimte voor beschikbaar stelt. Om uiterlijk 21.30 uur moeten de wandelaars zich hebben afgemeld. Op donderdagavond kan iedereen vanaf 17.15 uur starten om zich daarna op tijd op te kunnen stellen op de aangegeven plaatsen voor het defilé dat om 19.30 uur begint vanaf de Hollewand.

Kosten
De deelnameprijs is voor wandelaars t/m veertien jaar 4 euro en vanaf vijftien jaar 4,50 euro. Inschrijven kan alleen op maandag 13 mei, vanaf 17.00 uur bij het startbureau.

Extra hulp welkom
Hoewel er al veel vrijwilligers meewerken is er nog steeds extra hulp van harte welkom! Geïnteresseerden kunnen tijdens deze wandelweek even binnenlopen bij het startbureau om daar met de organisatoren te overleggen wat zij op dat moment of volgend jaar zouden kunnen doen. Het bestuur en alle vrijwilligers hopen er met elkaar in Hattem weer fijne wandeldagen van te maken!

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in