Hattem bespaart, maar welke manier is het beste?

Het is een dure tijd. Dat betekent dat we allemaal op zoek zijn naar slimme manieren om te besparen. Ook in de gemeente Hattem is besparen van groot belang. Niet voor niets heeft de gemeente een samenwerkingsverband met zeven andere plaatsen op de Veluwe om te besparen en duurzamer te worden. Maar op welke manier kunnen burgers in Hattem dat het beste doen?

Bespaar op je energierekening
In 2022 lanceerden zeven gemeenten op de Veluwe het initiatief ‘Veluwe Duurzaam’. Hier kunnen burgers informatie opvragen over duurzaamheid en besparen. Inwoners van Hattem kunnen er zelfs een zogenoemde ‘eindejaarskorting’ aanvragen. Daarmee betaalt de gemeente tot 50% van de aanschafwaarde van maatregelen die je energieverbruik verlagen. Denk aan zonnepanelen of isolatie.

Naast het gemeenteloket, kun je ook zelf meer dan genoeg doen. Bijvoorbeeld door de bron van je hoge energierekening aan te pakken. Je kunt nu bijvoorbeeld weer vaste contacten krijgen op de energiemarkt. Bekijk ook zeker wie het beste aanbod heeft en of dat aanbod bij je past. Leveranciers met elkaar vergelijken is een goede manier om geld te besparen op je energierekening.

Koop groenten en fruit in het seizoen
We kunnen in Nederland vrijwel het hele jaar door alle groenten en fruit kopen. Toch verschillen de prijzen van producten enorm. Dat komt doordat groenten en fruit allemaal hun eigen seizoen kennen. Als je besluit de groenten en fruit alleen in het daarvoor bestemde seizoen te kopen, zul je ontdekken dat je opeens veel goedkoper uit bent bij de kassa.

Verzeker je nooit te duur
Of het nu een inboedelverzekering is of een zorgpolis, verzekeringen zijn vaak noodzakelijk of zelfs verplicht. Hoewel het een kostenpost is waar je meestal niet onderuit komt, is ook hier veel te besparen door de juiste aanbieder te kiezen. Je kunt zorgpolissen namelijk prima met elkaar vergelijken om te ontdekken welke verzekeraar het goedkoopste aanbod heeft voor jou.

Pak vaker de fiets
Even de auto pakken kost meer dan je denkt. Je betaalt voor benzine, maar ook voor parkeren. Pak vaker de fiets als je een dagje uit wilt. In de buurt van Hattem is bovendien meer dan genoeg te beleven op fietsafstand. Als je veel buiten beweegt kun je misschien ook dat abonnement op de sportschool eindelijk opzeggen. Al die kleine abonnementen kunnen na verloop van tijd veel geld opslurpen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in