Avondopenstelling loket burgerzaken voortaan op woensdag

Met ingang van 1 juli 2019 is de avondopenstelling van het loket burgerzaken op de woensdag in plaats van de vrijdagavond. De openingstijden worden per dezelfde datum met een uur verruimd van 17.00 tot 20.00 uur, waardoor het loket burgerzaken op woensdag van 08.00 tot 20.00 uur geopend is.

Sinds 2012 is het loket burgerzaken op vrijdagavond geopend. Daartoe is destijds op verzoek van de gemeenteraad besloten vanwege het stimuleren van de koopavond in de Hattemer binnenstad.

Enquête
In de maanden december 2018, januari en februari 2019 is een korte enquête uitgezet onder de bezoekers van de avondopenstelling die door 145 personen is ingevuld. Uit het onderzoek blijkt dat 98 personen het bezoek aan het loket burgerzaken niet hebben gecombineerd met een bezoek aan een of meerdere winkels in de binnenstad. Ongeveer een derde van de bezoekers heeft het bezoek aan het loket burgerzaken dus gecombineerd met een bezoek aan een winkel in de binnenstad. Dit komt neer op 4 à 5 personen die op een vrijdagavond ook een bezoek brengen aan een of meerdere winkels.

De reacties op de vraag wat de klanten vinden van de avondopenstelling op vrijdag waren wisselend, maar een meerderheid van de klanten geeft aan dat het weinig uitmaakt wanneer burgerzaken geopend is, zo lang er maar een avondopenstelling is.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in