Halfwerk bezorgt Hatto-Heim zege op Heerde

Op de zonnige en warme zaterdag 6 april stond de derby op het programma tegen vv Heerde. De ploegen, die niet veel voor elkaar onderdoen, beginnen mat. Na acht minuten spelen was het eerste speldenprikje van Jesse Winkelaar, maar zijn schot vormde geen gevaar voor keeper Vincent Mosterd. Hierna was het Corstiaan Altenburg die het eerste gevaar voor Heerde stichtte. Uit een corner schoot hij hoog over het doel.

Hatto-Heim was meer aan de bal, maar echt gevaarlijk kon de ploeg nog niet worden.
Toch komen de geel/blauwen door een mooie aanval, opgezet door Bram Neuteboom en via Robin van der Ziel, scoorde Jesse Winkelaar. Helaas werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was er weer een kans voor Hatto-Heim. Van der Ziel schoot recht op de keeper en daar had Mosterd weinig moeite mee. Ook Bram Neuteboom wist het doel niet te vinden na een mooie opgezette aanval. Voor Heerde was Dennis Calkhoven gevaarlijk, maar zijn schot werd knap gepakt door Jorick Mensink.

Vlak voor thee 1-0
Daarna volgde een hachelijke situatie in het strafschopgebied van Hatto-Heim. Een hoge voorzet richting het doel, waarbij zowel Nick Wijnenberg als doelman Jorick Mensink de lucht in gingen, leverde een vervelende botsing op.
Door het duel raakten beide spelers geblesseerd, na een pauze van een minuut of vier stonden ze gelukkig alle twee weer op de been en kon de wedstrijd worden vervolgd.
Toen iedereen dacht dat de brilstand op het bord zou blijven staan met de rust kwam Hatto Heim toch nog verrassend uit de hoek. Eén minuut voor de thee volgde een corner voor Hatto-Heim, deze werd prima binnengewerkt door Jesse Winkelaar en zo kwam de stand op 1-0.

Beheersing
De tweede helft was het Heerde dat snel de aansluitingstreffer wilde maken. Hatto-Heim werd naar achteren gedrukt, maar echte kansen kwamen er nog niet. Totdat er balverlies werd geleden in de 63e minuut op het middenveld door Hatto-Heim. Dennis Calkhoven veroverde de bal en passeerde enkele verdedigers inclusief doelman Mensink en schoot beheerst de 1-1 binnen.

Een kwartier voor het einde kreeg Hatto-Heim het deksel andermaal op de neus tegen Heerde. Uit een corner kon Dennis Calkhoven, die geheel vrij stond, hard inkoppen en doelman Mensink kansloos laten. Dat betekende de 1-2.
Jan-Peter Jonkman ging wisselen en bracht Ward Willemsen in het veld, die voor meer gevaar moest zorgen op de rechterkant.

Halfwerk maakt het af
Het duurde tot de 90e minuut toen het thuispubliek opveerde. Vanuit een corner werd er gescoord. Ditmaal door Roan Admiraal, die de stand op 2-2 bracht. Met nog veel blessuretijd op de klok kwam Hatto-Heim terug in de wedstrijd. En dan dik in de blessuretijd schudde werkelijk het hele Achterveen op zijn grondvesten. Met een kanonskogel schoot Damian Halfwerk van ruim 20 meter de bal in het doel. Keeper Vincent Mosterd was kansloos op dat schot.

Scheidsrechter Delphin de Graaf uit Harderwijk floot in de 98e minuut voor het laatst en Hatto-Heim kon drie zeer belangrijke punten bijschrijven. Gezien de uitslagen bij de andere wedstrijden deed Hatto-Heim deze middag uiteindelijk heel goede zaken in de tweede klasse H.
Volgende week wacht de uitwedstrijd bij ZZVV uit Zuidwolde, die ploeg was vandaag vrij.

foto en verslag: Gradus Dijkman

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in