Onnodig verlies voor Hatto Heim

Zaterdag stond de wedstrijd sv Hatto-Heim tegen ZAC uit Zwolle op het programma.  De eerste twintig minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd met een kansje voor Lex Heimeriks namens ZAC en Bram Neuteboom voor sv Hatto-Heim.

De grootste kans kwam een paar minuten later. Een vlammend schot van Peter Sikkema spatte op de lat uiteen. Eveb daarna ontstond een grote communicatiefout tussen Maurits van Olst en Brian Mensink, met als gevolg dat de bal in eigen doel werd gekopt: 0-1.

Een lange bal van achteruit kwam terecht bij Twan van Rijssen, maar hij werd hierbij vastgepakt. Een gele kaart volgde en een vrije trap voor de geel blauwen. Achter de bal stond Michel Koridon. Zijn harde schot werd door Bram Pool van richting veranderd en hij schoot zo in eigen doel: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Voor de tweede helft had trainer Marcel van Walderveen enkele wijzigingen aangebracht en zo stond Elnathan van Dijk opgesteld. sv Hatto-Heim was de bovenliggende partij voordat ZAC grip kreeg op de wedstrijd. Een voorzet over rechts van Bram Neuteboom werd maar nét naast gekopt door Niels van der Velde.

Het werd wel een open wedstrijd met kansjes voor beide teams. Tot het moment dat Brian Mensink de bal in de voeten schoot van Robbin Bastiaan. Hij schoot de bal via de paal net over de doellijn….? Maar niet iedereen kon hier mee uit de voeten. Scheidsrechter Geubels concludeerde echter dat het een doelpunt was. Een bittere pil voor sv Hatto-Heim.

Michel Koridon werd door Marcel van Walderveen naar de spitspositie gestuurd. Maar echte grote kansen waren er verder niet meer voor sv Hatto-Heim. Door weer slordig uitverdedigen kreeg ZAC nog wat kansjes. De grootste kans was voor Robbin Bastiaan, maar zijn schot belandde op de lat.

Na de 94e minuut floot scheidsrechter Erik Geubels af voor het einde. Een nederlaag die gezien de wedstrijd niet nodig was. Zaterdag zijn er  weer nieuwe kansen. Dan staat er de uitwedstrijd tegen D.S.V. ’61 op het programma.