Spoorstraat dicht, Eijerdijk vernieuwd

B&W is voornemens om de gymzaal aan de Spoorstraat te sluiten en de zaal aan de Eijderdijk te renoveren. Dit voornemen zal in de commissievergadering van Samenleving & Bestuur op 25 maart besproken worden en vervolgens tijdens de gemeenteraadsvergadering van 8 april.

Multigebruik en duurzaam
Het sluiten van de Spoorstraat en het behouden van de Eijerdijk zorgt voor een evenwichtige verdeling van gymzalen in de gemeente Hattem, aldus B&W. Daarnaast onderbouwt B&W haar voornemen met andere argumenten: De renovatie van de Eijerdijk biedt kansen voor samenwerking tussen onderwijs, zorg en sport en daarmee wordt menging van functies gerealiseerd. De geplande zorgontwikkeling bij De Bongerd geeft de kans om concreet uitvoering te geven aan het landelijk preventiebeleid zoals GALA & IZA. De gymzaal aan de Eijerdijk leent zich bijvoorbeeld voor het organiseren van valpreventietrainingen voor bewoners van de Bongerd.

Daarnaast geeft het behouden en renoveren van de Eijerdijk de kans om verdere verbinding met de tafeltennisvereniging Smash ’70, de Hattemse Petanquevereniging en het onderwijs te realiseren.
De tafeltennisvereniging heeft aangegeven waar mogelijk haar zaal te willen verhuren aan het onderwijs voor bijvoorbeeld bewegingsonderwijs voor de jongste jeugd of andere doelgroepen, dit geeft schaalvoordelen. Tot slot betekent grootschalige renovatie van de Eijerdijk ook dat aan de verduurzamingsopgave kan worden voldaan.

Het voorstel wordt behandeld in de Commissievergadering Samenleving & Bestuur op 25 maart (van 20.00-22.00 uur) en tijdens de gemeenteraadsvergadering op 8 april (van 20.00-22.00 uur).
Meer informatie is te lezen op de site van de gemeente.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in