Groene vingers gezocht voor moestuin

De non-profit organisatie Velt voor ecologisch leven en tuinieren en Vrieze’s Erfgoed gaan met elkaar in zee voor de aanleg van een moestuin die een brede functie als groene ontmoetingsplek moet krijgen. Iedereen die kennis wil nemen van de plannen en als vrijwilliger mee zou willen doen, is dinsdagavond 19 maart vanaf 19.30 uur van harte welkom op Vrieze’s Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. Martin Bongers, bestuurder van Velt, zal de aanpak voor een moestuin uit de doeken doen en cateringbedrijf EETIT demonstreert hoe je eenvoudig lekkere hapjes maakt.

Velt staat voor Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en promoot al meer dan veertig jaar gezond leven op het ritme van de seizoenen met respect voor de natuur. Velt heeft haar oorsprong in België maar waaiert in hoog tempo uit over Nederland.

‘De ideeën van Vrieze’s Erfgoed voor een gezamenlijke moestuin met een belangrijke sociale functie, passen helemaal bij de uitgangspunten waar Velt voor staat. Het is een hartverwarmend initiatief dat een grote potentie voor het dorp heeft’, zegt Martin Bongers uit Epe die kennis heeft genomen van de plannen in Wapenveld. Bongers is bestuurder van Velt en heeft ruim ervaring in het opzetten van dergelijke projecten.  Alles over Velt is te vinden op www.velt.nu

Ontmoetingsplek
De moestuin moet ook een groene ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Met wat aanpassingen als verhoogde bakken kan ook de oudere tuinier zittend op een rollator of vanuit een rolstoel smerige handen krijgen. Maar gewoon langs komen om de sleur van eenzame dagen te doorbreken en de mooie dingen van onze unieke locatie te ontdekken, kan ook’, aldus Jan Nitrauw namens Vrieze’s Erfgoed.

Ontmoeten doe je ook als je gezamenlijk eet. Tijdens de bijeenkomst geeft Edith Westendorp van EETIT dan ook een demonstratie van wat je met wat eenvoudige ingrediënten snel en vooral lekker klaar kunt maken. En uiteraard kan er dan ook geproefd worden!

Vrijwilligers
Belangrijk is nu het vinden van vrijwilligers om dit project verder te helpen. ‘Of je nu een doorgewinterde tuinier bent,  of je graag in de buitenlucht werkt maar ook als je wilt ontdekken of je groene vingers hebt, we beginnen op nul en iedereen is welkom. We zoeken ook mensen die de streekwinkel weer een impuls willen geven, de vrijwilligers willen verzorgen.’
Opgave vooraf is niet perse nodig maar wordt wel op prijs gesteld en kan via info@vriezeserfgoed.nl of bel 06-15194780.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in