Knotgroep Hattem is onmisbaar

Na bijna twee jaar, onder andere door de coronamaatregelen, kon de Hattemse knotgroep weer aan de slag. Er was genoeg te doen, want in tussentijd is geen enkele boom geknot. En dat hebben ze geweten. We hebben het toch over 400 bomen in Hattem waar ze mee aan de slag moesten.

De knotgroep is in 2017 opgericht en bestaat uit vrijwilligers. De groep heeft al zeker 500 wilgen geknot in de afgelopen jaren! Met hulp van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) die mede namens de gemeente zagen, scharen, enz. ter beschikking stelt, is het elke dinsdagochtend en heel wat zaterdagen hard werken in een gezellige sfeer. Veel Hattemers en ook mensen uit de omgeving, weten de knotgroep te vinden. De takken zijn namelijk gratis af te halen.

Biodiversiteit
Knotwilgen staan er om bekend dat ze makkelijk groeien. Met de gesnoeide takken is het mogelijk om een nieuwe knotwilg te creëren. Ook kunnen er prachtige afscheidingen van gevlochten worden. Op deze manier probeert de gemeente om Hattem sneller en goedkoper te vergroenen en klimaatverandering te remmen. Ook herstelt zo de biodiversiteit. Kijk ook eens op meerbomen.nu,
daar vind je ook andere groensoorten.

Knot je mee?
Als de knotwilgen genoeg bladeren hebben laten vallen, begint de wekelijkse dinsdag-knot-ochtend, aangevuld met zaterdagochtenden. Dit is meestal rond november. Heb je op zaterdag tijd over en lijkt je dit leuk? Belangstellenden voor de zaterdagse knotgroep zijn welkom; zij kunnen zich melden bij Remmer Fröling, tel. 06-550 790 05 of e-mail knotgroephattem@outlook.com.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in