Voorjaarsconcert CMH “A touch of musical”

De Christelijke Muziekvereniging Hattem biedt een gevarieerde muziekavond op zaterdag 24 maart. Voor de pauze neemt het A-orkest u mee op reis in het stuk ‘New Life’ van Maurice Hamers. Het eerste deel heet “Aurora”, wat zonsopgang betekent en beschrijft die momenten in ons leven waarvan we denken dat ze uniek zijn. Vanuit een schijnbaar onsamenhangende toestand begint iets te groeien. Na het ontstane hoogtepunt past slechts stilte, omdat woorden tekort schieten. Na een zwangerschap, als er een kind wordt geboren.

In het tweede gedeelte kondigt de dood zijn komst aan. Dit deel brengt ons symbolisch naar een dimensie die we niet kunnen waarnemen, maar die misschien wel om ons heen is.

Deel drie geeft deze dimensie weer: verleiding en bescherming. “De verleiding” verzamelt al haar krachten om ons, de levenden, te overreden tot slechte daden. “De bescherming” geeft ons de kracht om bestand te zijn tegen de steeds heftiger wordende pogingen en overwint tenslotte.

In deel vier maken de zielen “de tocht naar het licht”. Zoals een ex-coma patiënt, die een zwarte tunnel met aan het einde een prachtig licht heeft waargenomen. In het begin een tocht zonder houvast maar al snel een tocht vol hoop, want het licht wordt mooier en feller. Het thema is Jiddische (Joods). Gekozen als hommage aan een volk dat bijna werd uitgemoord.

Musical
Na de pauze neemt de CMH u mee naar de wereld van de musicals. Om dit concert weer een speciaal tintje te geven, heeft de muziekvereniging de professionele zangeres Marjolein den Adel én professionele zanger Koen Ruis uitgenodigd om de avond in te kleuren. Zij zullen onder anderen meezingen met Miss Saigon en Mama Mia, gebaseerd op muziek van ABBA. De muziek uit de musical Miss Saigon is erg filmisch en dat matcht weer erg goed met de muziek van voor de pauze.

De avond in de Marke begint om 20.00 uur.
Kaarten kosten € 12,50 p/p. Jeugd tot en met 16 jaar betaalt € 7,50. Toegang voor Vrienden van de CMH: €10,-. Leden van de CMH hebben gratis toegang.