VVD: gemeentewerf weg voor woningen?

HATTEM – Weg met de gemeentewerf en een mooie stukje hoogbouw er voor in de plaats? Als het aan de VVD ligt, wordt dat binnen niet al te lange tijd werkelijkheid. Voor de toekomstige bewoners een plek met mooi uitzicht en allure, maar voor de gemeentewerf zou het een verhuizing betekenen. De VVD vraagt het college om de mogelijkheden te onderzoeken.

De hoogte in voor uitzicht
De Hattemse VVD vestigt met een aantal schriftelijke vragen de aandacht van het college op de gemeentewerf als bouwlocatie. In Hattem zijn niet alleen starters, maar ook gezinnen en ouderen die behoefte hebben aan comfortabele appartementen, aldus de inleiding op de vragen. In de VVD-notitie klinkt het:”De locatie aan de dijk biedt ruimte om de hoogte in te gaan waardoor toekomstige bewoners kunnen genieten van prachtige uitzichten over de IJssel en Wiessenbergsche Kolk.”

De beoogde locatie

Gemeentewerf naar H2O?
Voor de gemeentewerf hebben de lokale liberalen een oplossing: die kan naar bedrijventerrein H2O. Dan zou daar meteen een milieustraat kunnen worden gerealiseerd. Concreet vraagt de Volkspartij of het college de gemeentewerf ook een geschikte plek vindt voor woningbouw. Verder willen de VVD-politici weten of het college de mogelijkheden van een verhuizing van de gemeentewerf naar H2O wil onderzoeken.

Over enkele jaren woningen?

Andere geluiden
De redactie inventariseerde de mening van de andere politieke partijen over het idee. Twee Hattemse politieke partijen reageerden op ons verzoek om commentaar.

Gina Guldenaar, gemeenteraadslid voor Hattem Centraal, is positief over het plan: “Het biedt kansen om voor de Hattemers woningen op een mooie locatie te bouwen en kan mogelijk voorzien in de behoefte van de raad om een Milieubrengstation in Hattem te realiseren. De VVD heeft ons recent de plannen laten zien met de vraag wat wij ervan vonden en of wij nog aanvullingen hadden. HattemCentraal is benieuwd naar de reactie van het college op het plan en de aanvullende vragen. Mocht deze positief zijn, dan zal dit initiatiefvoorstel zeker door onze fractie gesteund worden.”

Fractievoorzitter Arend Palland uit zich iets voorzichtiger: “De Hattemse ChristenUnie staat niet negatief tegenover het plan. Wel maakt onze fractie zich zorgen over de combinatie met de naastgelegen begraafplaats. Het is nog onduidelijk of deze begraafplaats in de nabije toekomst om uitbreiding vraagt.”

Het beantwoorden van vragen vanuit de raad door de wethouder vraagt meestal wat tijd omdat er onderzoek voor nodig is. De stand van zaken rond deze en andere vragen is te volgen via het informatiesysteem van de Gemeente Hattem.

2 REACTIES

 1. Gezien het hattemse beleid zal dit vast weer geen huur worden, maar weer dure koopappartementen met riant uitzicht op het kerkhof. En een vestiging van de gemeente Hattem met een milieustraat op H2O in Wezep in gemeente Oldebroek.

 2. Kritische Hattemer,
  U lijkt voorbij te gaan aan een aantal zaken:
  1. h2o is een gezamenlijk initiatief met de gemeenten Oldebroek en Heerde. Dus waarom zou een evt. Gezamenlijke milieustraat daar niet mogen komen?
  2. Waar zou u een milieustraat dan willen zien?
  3. U ergert zich aan de eventuele bouw van koopappartementen in plaats van huurappartementen, maar daarover kan de politiek zich nog uitspreken. Uw uitspraak lijkt voorbarig.
  4. Een appartement met uitzicht op een begraafplaats lijkt mij niet zo fijn, maar dat is persoonlijk en daar kan met het ontwerp rekening mee gehouden worden (bijv. Een blinde muur).

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in