Ook met dementie doe je mee in Hattem

Vrijdag hebben meer dan 35 Hattemse partijen een handtekening onder een intentieverklaring waarin samen een stap gezet wordt naar een Dementievriendelijk Hattem. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in mfc de Marke.

Hattem dementievriendelijker
Bijna 240 Hattemers hebben dementie en dat aantal kan in 2050 verdubbeld zijn. Hattem sluit aan op het landelijk initiatief van PGGM, Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. De gemeente gaat actief trainingen aanbieden aan medewerkers binnen de eigen organisatie en aan de inwoners van Hattem.

De ondertekenaars van de intentieverklaring ‘Hattem Dementievriendelijk’ waren  zorgpartners, ondernemers, de politie, vrijwilligersorganisaties en vele andere partijen. Zij zorgen er zelf voor dat hun medewerkers en vrijwilligers worden getraind. De coördinator van het Geheugensteunpunt kan hen hierbij adviseren.

Hattem Actueel
Zaterdagmorgen zijn wethouder Martijn Hospers en Ton Hulsebos van Verian om 10.00 uur te gast in het radioprogramma ‘Hattem Actueel’ van RTV Hattem. De herhaling is op zondag en maandag. Of luister (terug) via ‘Uitzending gemist’.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in