Hannes Minnaar speelt de Goldbergvariaties in Hattem

De talentvolle pianist Hannes Minnaar verzorgt op 23 februari een concert bij De Kunstkring Hattem. Tijdens dit optreden speelt hij de complete Goldbergvariaties van J.S. Bach.

Hannes Minnaar behoort tot de meest succesvolle pianisten van Nederland. Hij sloot zijn studie af bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam met een 10 en onderscheiding. Daarna volgde hij lessen bij onder anderen Willem Brons, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen.

Nederlandse Muziekprijs

Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe. In de herfst van 2016 ontving Minnaar bovendien de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. In seizoen 2018-2019 maakt Minnaar zijn debuut in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw.

Het concert vindt plaats op 23 februari in MFC De Marke en begint om 20.15 uur. Voor belangstellenden zijn kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bruna, Kerkstraat 35, te Hattem, tel: 038 444 1292 of ‘s avonds aan de zaal. Volwassenen betalen €20,- en voor jongeren tot 18 jaar en studenten is er een sterk gereduceerd tarief van €5,-. Kijk voor verdere informatie over programmering, kaarten en abonnementen op de website www.kunstkringhattem.nl.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in