Jonge jubilarissen bij CMH

Tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Christelijke Muziekvereniging Hattem (CMH) zijn zaterdag in de Marke drie jonge muzikanten gehuldigd. Rick van Gelder, Michiel Rouwenhorst en Cathelijn Veltkamp zijn inmiddels 25 jaar lid.

Michiel Rouwenhorst begon toen hij 10 jaar was op Corhoorn en ging daarna verder op Hoorn. Na een korte break heeft hij zijn plek in het A-orkest weer helemaal gevonden.

Rick van Gelder begon op zijn 13e op bugel en speelde daarna trombone. Door de hersenbloeding die hij in 2014 kreeg en die hij overleefde, moest hij kiezen voor een ander instrument. Bariton paste hem het beste en zo speelt hij al weer een tijd op dat handzame instrument. Rick heeft de lol en de gezelligheid weer helemaal teruggevonden na de grote tegenslag die hij kreeg te verwerken. Rick heeft net als Michiel zich ingezet als bestuurslid.

Cathelijn Veltkamp zit inmiddels 14 jaar in het bestuur en speelt 25 jaar op altsaxofoon. Zij is begonnen op blokfluit en kreeg daarna les op piano van Jaap Neuteboom. Samen spelen in een orkest vond Cathelijn toch aantrekkelijker en op 13-jarige leeftijd begon zij te spelen bij de CMH.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in