Alweer het 13e Huiskamer Filmfestival in Hattem

Voor de 13e keer vindt op zaterdag 10 februari in verschillende huiskamers in de Hattemse binnenstad het jaarlijkse Lions Huiskamer Filmfestival plaats. Dit festival is één van de activiteiten waarmee de Lions Club Hattem geld inzamelt om sociale of culturele projecten (mede) mogelijk te maken. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Leergeld Noord Veluwe.

Stichting Leergeld Noord Veluwe is een organisatie die voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een aantal activiteiten mogelijk maakt. Hierdoor kunnen deze kinderen ‘meedoen’ met hun leeftijdgenootjes. Leergeld helpt deze kinderen door voor hen onder andere schoolse- en buitenschoolse activiteiten mogelijk te maken zoals lidmaatschap van een sportclub, gymnastiekvereniging, scouting, muziekles, danscursus, fitness, het schoolreisje of het schoolkamp bij het basisonderwijs; schoolreis of excursie bij het voortgezet onderwijs.

Het Huiskamer Filmfestival kenmerkt zich door zijn ongedwongen gezellige sfeer. De films en de huiskamers waar de films vertoond worden blijven zoals altijd tot het laatste moment een verrassing voor de deelnemers. Na afloop krijgen de bezoekers een hapje en een drankje aangeboden in het Voerman Museum in de Achterstraat waar gezellig nagepraat kan worden.

De filmcommissie van de Lions Club Hattem is er ook dit jaar weer in geslaagd twee prachtige films te selecteren die maatschappelijke thema’s koppelen aan ontroerende ervaringen van gewone mensen. Het festival biedt bezoekers een uitgelezen mogelijkheid elkaar op een ongedwongen wijze te ontmoeten en iets leuks te ervaren. Vorig jaar was het uitverkocht en was het dringen om één van de huiskamers en/of het café binnen te komen.

Twee films, een glaasje wijn met een hapje in de pauze en na afloop nog een drankje. En dat voor de ‘all in’ prijs van 19,50 euro per persoon! Het Huiskamer FilmFestival wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Powered by Hattem, een coöperatie die het initiatief heeft genomen om Hattem in 2030 zelfvoorzienend op energiegebied te maken. Andere sponsoren zijn Delisalm, Cater Concept, De Haan Stein Advocaten, Notariaat Hattem, Tandartsen Centrum Hattem, de Hattemse Hoeve, De Leckernij, A3 Bonbonatelier en het Voerman Museum.

De kaartverkoop gebeurt door leden van de Lions Club Hattem of door een e-mail aan
lionsfilmfestival@outlook.com onder vermelding van het aantal kaarten en uw naam en adresgegevens. Na betaling van de factuur ontvangt u de kaarten bij u in de brievenbus.