Nachtfietsen tegen overbelichting

Op 19 december wordt er door nachtelijk Hattem gefietst, georganiseerd door Powered by Hattem. Om 22.30 uur vindt de kennismaking plaats in het Molenhuis, Molenbelt 7, en een korte inleiding over bewust verlichten en de nadelen van overbodige verlichting. Daarna start de fietstocht die om 23.45 uur eindigt bij het Molenhuis.

Dankzij meedenken Hattemers
Powered by Hattem was, in het kader van de Nacht van de Nacht, op zoek naar goede en minder goede voorbeelden van bewust verlichten. En dat hebben ze geweten. Diverse Hattemers klommen in de pen en deelden hun voorbeelden.
Samen met wethouder Tjitske Siderius is het plan opgevat om een ‘nachtelijke’ fietstocht door Hattem te organiseren en de overbelichte plekken te bezoeken. Zoals het er nu naar uitziet, sluit ook de kersverse Klimaatburgemeester Peter Letitre aan.

Beperkt aantal fietsers
“Uiteraard willen we niet dat de fietstocht tot overlast leidt, dus houden we de tocht beperkt tot maximaal vijftien deelnemers. Maar dat betekent wel dat er een paar plekken voor geïnteresseerde Hattemers beschikbaar zijn”, aldus de organisatie.
Wil je meefietsen? Meld je dan aan: info@poweredbyhattem.nl

Foto: Maksim Goncharenok

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in