Je kunt nu ook puzzelen in de Bieb

Vanaf deze week zijn in iedere vestiging van Bibliotheek Noord-Veluwe puzzelhoekjes voor volwassenen ingericht. Puzzels in de bibliotheek, een vreemde combinatie? “Juist een prima combinatie!”, zegt Magda Dekker, teamleider Ontmoeting & Verblijf.

“De bibliotheek is de plek waar iedereen welkom is.”, zo legt Magda uit. “Je kunt rustig boeken uitzoeken, de krant of een tijdschrift lezen. Je komt bekenden tegen en ontmoet mensen die je niet zo snel op een andere manier tegenkomt. Ook die ontmoeting is een belangrijk deel van het bibliotheekwerk.”

Maar waarom met puzzels? “Puzzelen is goed voor je. Puzzelen activeert je hersenen en helpt je bovendien om te ontspannen. Net als het lezen van boeken eigenlijk. Door puzzelhoekjes in de bibliotheek gaan mensen samen de uitdaging aan om de puzzel af te maken. Vandaag leg ik bijvoorbeeld de eerste stukjes, als ik volgende week terugkom is een deel van de puzzel al af.”

Bibliotheekpuzzel
De eerste puzzel die gemaakt kan worden is bewust gekozen. “Puzzels van Jan van Haasteren zijn een begrip. De Bibliotheekpuzzel van Jan van Haasteren is voor ons daarom een logische keus om de puzzelhoekjes mee te starten. Die hebben we nu in iedere vestiging klaar liggen, puzzelaars zijn welkom!”, zegt Magda, die zelf ook regelmatig puzzelt.

Oproep!
Voor het vervolg wil de Bibliotheek graag méér puzzels in iedere vestiging beschikbaar stellen, zodat er gevarieerd kan worden. “Als er mensen zijn die mooie puzzels over hebben hoor ik dat graag. We willen een afwisselend aanbod van goede kwaliteit aanbieden, niet alleen puzzels met landschappen of dieren, maar van alles iets.” Met deze oproep besluit Magda Dekker haar verhaal. Wie een of meer puzzels wil schenken kan mailen met mdekker@bibliotheeknoordveluwe.nl . De puzzels zullen rouleren, zodat in iedere vestiging steeds een nieuwe puzzel klaar ligt voor de bezoekers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in