Dijkpoortkaarsen van zuivere bijenwas

Rob van Hernen woont in Hattem en is korfimker, de enige in Nederland! Hij heeft 10 vaste plekken in binnen- en buitenland waar hij zijn korven plaatst.

Vanaf april begint het bijenseizoen en dat betekent voor Rob bijenvolken vangen. Een verschil tussen de moderne imkerij en een korfimker is dat een korfimker nooit voorjaarshoning oogst en minder zomerhoning dan de kastenimker. Door de keuze voor natuurlijke vermeerdering van de bijenvolken is het voor de korfimker noodzakelijk om in de zwermtijd hele dagen bij zijn bijen te blijven om deze zwermen te vangen.

Rob en zijn bijen hebben dit jaar een slechte zomer gehad. Door de droogte bloeide de heide nagenoeg niet en daardoor was er ook vrijwel geen honing om te oogsten.
Omdat Rob van de opbrengst van de bijen leeft, heeft hij een oude vaardigheid weer opgepakt en wel het maken van kaarsen van bijenwas. De kaarsen hebben de vorm van De Dijkpoort.

‘Jaren geleden heb ik zelf het model daarvoor gemaakt’, vertelt Rob. ‘Dat was heel lastig, door de torentjes. Die zijn namelijk 5 hoekig. Ik heb destijds een mal gemaakt van hardhout en karton en ben daar wel 4 weken mee aan het prutsen geweest.’

En nu zijn ze dus weer te koop, Dijkpoortjes van bijenwas. Een kaars kost 4 euro en dan koop je wel een uniek, handgemaakt product van volledige natuurlijke bijenwas. Wil je ook zo’n kaars, dan kan je Rob bellen 06-30201117.

Honing van de korfbijen is te koop bij IJsboerderij IJcowd. Meer informatie over Rob en zijn bijenkorven is te lezen op zijn website www.degoederaat.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in