Winter in aantocht en 25% inflatie: hulp voor Oekraïne nog in volle gang

Het lijkt de laatste tijd wat stiller als het gaat om hulpacties voor Oekraïne, maar niets is minder waar. Afgelopen zaterdag stroomden de kleding, schoeisel en geld binnen in Hattem bij de Ontmoetingskerk. De Stichting Oekraïne Projecten houdt een inzamelactie voor de getroffenen van de oorlog.

In een kleine ruimte bij de kerk staat een groepje vrijwilligers driftig kleding te sorteren. ‘Man, vrouw, kind’ roepen de mensen tegen elkaar. De kleding vliegt over tafel. Kleding voor vrouwen naar de ene kant van de tafel en die voor de mannen naar de andere kant. De kleding voor de kinderen gaat naar het eind van de tafel. Stapels met bananendozen worden er gevuld. De goederen worden bij een tafel voor de kerk aangenomen en naar binnen doorgesluisd.

Winter in aantocht
De hulpgoederen zijn ook nog steeds nodig, laat Peter de Jong van de Stichting Hulpgoederen Oekraïne weten. Zeker nu de winter in aantocht is en de inflatie in de Oekraïne 25 procent is. De stichting heeft ook al van voor de oorlog ervaring met hulp aan Oekraïne. Ze hebben daar lokale contacten en weten precies wat er nodig is. Kleding is daarbij zeker nodig.
De bananendozen worden via de achterdeur van de kerk weer afgevoerd naar een bedrijfsruimte even verderop in Hattem. Uiteindelijk verwacht de Jong dat er samen met andere acties binnenkort een trailer met hulpgoederen naar Oekraïne kan. De inzameling zaterdag verloopt goed. ‘Dit motiveert. Hier ga ik goed op’, zegt Peter de Jong over de opbrengst.

Bron: Mediapartner Omroep Gelderland

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in