Hattoheim pakt FC Horst in

SV Hatto-Heim heeft zaterdag de volle buit meegenomen uit Ermelo tegen FC Horst. In een ijzersterke wedstrijd nam sv Hatto-Heim het initiatief met goed spel en 100% inzet en zette dit om in doelpunten. FC Horst dat tot nu toe op de 2e plaats stond had geen antwoord op het goede spel. Voor sv Hatto-Heim scoorden Michel Koridon (2 maal), Elnathan van Dijk, Ward Willemsen en Aron Winkelhorst.

Gevaar bij de start
Sv Hatto-Heim start de wedstrijd goed geconcentreerd tegen een team dat bovenin wil mee doen. De openingspass ging op hun snelle linksbuiten waarbij Gerben van der Worp vast even een déjà vu kreeg van de tegenstander van vorige week. Hij passeerde van der Worp met een snelle actie en creëerde direct gevaar voor het doel van sv Hatto-Heim.

Corner benut – 1
Coach Marcel van Walderveen had zijn mannen goed geprepareerd voor dit op voorhand moeilijke uitduel en het voetbal tempo lag hoog maar sv Hatto-Heim kwam voetballend goed mee en duelkracht was ook prima in orde. De enige die wat buiten de boot viel was scheidsrechter Wesley O’Niel die soms onduidelijke beslissingen nam. In de 27e minuut kreeg sv Hatto-Heim een corner na een snelle uitval. Michel Koridon die weer in de basis begon ging mee naar voren. De ingestudeerde corner werd goed genomen door Rowan Mensink en werd neergelegd richting tweede paal waar de inlopende Koridon de bal op hoogte goed strak tegengesteld inkopte.

Geen oog voor blessure
Inmiddels was Sander Westrik uitgevallen door blessure die de scheidsrechter compleet had gemist. Invaller Noah Brommer viel sterk in en zette gedurende de wedstrijd goed voort.
Het spel gaf beide teams mogelijkheden, maar in de problemen kwam sv Hatto-Heim niet, integendeel sv Hatto- Heim was de bovenliggende partij. Vooral Twan van Rijssen maakte het de tegenstander erg moeilijk om tot een goede opbouw te komen.

Corner benut – 2
De tweede helft ging sv Hatto Heim verder op dezelfde manier met goed en verzorgd voetbal. De tweede helft was 11 minuten oud toen sv Hatto-Heim weer een corner kreeg en de luchtmacht van sv Hatto-Heim weer in stelling werd gebracht. Dit keer was het een corner van Bas Behrens richting eerste paal waar de instormende Michel Koridon de bal weer kon inkoppen en zo de stand op 0-2 bracht.

Twee keer geel
In de 50e minuut ontstond een warrige situatie op het middenveld waarbij Rowan Mensink met twee gele kaarten naar de kleedkamer gestuurd werd. Met een FC Horst dat meer risico ging nemen en de overhand leek te pakken beloofde het een zwaar laatste deel te worden voor de geel blauwen. Coach van Walderveen deed wat aanpassingen en sv Hatto-Heim moest en ging iets meer inzakken. De achterhoede van sv Hatto-Heim bleef soeverein overeind door goed druk te blijven zetten op de spelers met de bal.

Derde treffer
Inmiddels waren de snelle Bram Neuteboom en Ward Willemsen ingevallen voor de moegestreden Jesse Winkelaar en Bas Behrens. In de 80e minuut werd de bal veroverd door Neuteboom en de aanval gezocht, iets buiten de 16 meter kreeg de goed spelende Elnathan van Dijk de bal en met een schijnschot maakte hij ruimte voor zichzelf. Met een hard geplaatst schot liet hij de keeper van FC Horst kansloos. De 0-3 lag in het netje, maar FC Horst bleef doorgaan met aanvallen.

De nekslag
Een paar minuten later creëerde Ward Willemsen voor zichzelf ruimte en scoorde de 0-4, de nekslag voor FC Horst. En toch scoorde direct hierna vanuit een corner Reinier Kok de 1-4 nadat hij eerst Michel Koridon opzichtig vooruit drukte. Ook dit was scheidsrechter O’Niel compleet ontgaan. In de 90e minuut de laatste goal van de middag. Aron Winkelhorst, meegegaan met een aanval, kreeg de bal in de schoot geworpen doordat de keeper Tim Crama de bal vooruit stompte, na weliswaar een vlammend schot met links van van Dijk, en scoorde zo de niet geflatteerde 1-5. En dat op een moment dat sv Hatto-Heim al bijna de hele tweede helft met 10 man speelde.