Alle bomen aan de Gaedsberghweg omgezaagd

Tot verbazing van de bewoners van de Hogekamp en omgeving zijn alle bomen aan de Gaedsberghweg verdwenen. Verder zijn de plantvlakken ontdaan van wortels en alle aanwezige beplanting en onkruid.

Ook natuurliefhebbers in Hattem zijn verbaasd over de kap van de bomen, want de voorgenomen kap stond niet vermeld op de informatiepagina van de gemeente. Verder was men in de veronderstelling dat de bomen gezond waren en nog lang meekonden, aangezien ze een jaar of 5 geleden zijn gepoot.
Recent is hetzelfde gebeurd aan de Vierakker. Ook daar zijn in eerste instantie alle bomen gekapt waarna en alle beplanting is vervangen.

Aanwonenden wel geïnformeerd

Geadsberghweg nog met bomen

De aanwonenden van de Gaedsberghweg zijn door een brief van de gemeente geïnformeerd dat de bomen zijn gekapt. In de brief staat dat de gemeente de verouderde beplanting en plantvakken met gras wil omvormen naar heesters en vaste planten.

Boomfeestdag
In plaats van de bijna 40 bomen komen er 12 nieuwe bomen terug. Dit gebeurt op de uitgestelde Boomfeestdag op woensdag 10 november 2021. Wethouder Broekhuis doet dit samen met leerlingen van groep 8 van GBS De Zaaier. Zij planten dan 4 Noorse Esdoorns, 4 Valse Christusdoorns en 4 Japanse Wilde Appelbomen. Deze laatste soort is een bloesemboom die kleine appeltjes draagt.
Daarnaast komen er vlinderstruiken, rozen, asters, salvia en sedum in de plantvakken en worden er bloembollen gepoot van narcissen en allium (reuzenui).

In de Groenstructuurvisie Hattem staat het gewenste beeld van de Gaedsberghweg getekend bij de gebiedspaspoorten. Volgens het plan is de omgeving van de Hogenkamp: Een wijk waarin het bossige karakter is terug te vinden in de straatjes. Er staan bomen die op de Veluwe voorkomen, voorzien van onderbeplanting die je ook op de Veluwe aantreft. De bomen geven extra ‘groenvolume’ aan de straten en bieden verkoeling tijdens zomerse perioden. (…) De bosrand heeft een gelaagde opbouw met een mantel en zoomvegetatie.

1 REACTIE

  1. 40 bomen en 12 terug dat kan toch niet in het jaar 2021 waar groen, bomen , enz zo belangrijk zijn!!!!
    TIP kijken nu donker op de aarde van de stukjes waar de planten in komen oké helemaal goed en blij mee.
    Maar wat zitten er nog heel veel wortels in vanaf bovenkant te zien. Misschien dat dit er nog uit kan ? Dan kunnen de nieuwe planten goed groeien. Succes

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in