Voorlichtingsavonden Het Groene Lyceum en Groene vmbo Zwolle

Kennismaken met Groene beroepen, informatie krijgen over de vakken en sfeer proeven. Dat zijn de ingrediënten van de informatieavonden die het Zone.college Zwolle organiseert.

Op 11 november laat Het Groene Lyceum aan toekomstige leerlingen zien wat het uitdagende onderwijstraject inhoudt. Op 14 november is het de beurt aan het vmbo, waar bezoekers uitgebreide informatie krijgen over het Groene vmbo-onderwijs. Op beide avonden zijn ‘achtste-groepers’ van de basisschool en hun ouders en verzorgers van 19.30 tot 21.00 uur welkom aan de Koggelaan 7 in Zwolle.

Het Groene Lyceum
Het Groene Lyceum is een opleiding specifiek voor de groep leerlingen met een havo-advies. Mark Nijenmating, directeur Zone.college: “Voor leerlingen die goed kunnen denken, maar die ook graag iets willen dĂłen.” Het is een leerlijn voor kinderen die intelligent zijn, maar met een voorkeur voor leren op een praktische manier. Groene Lycea bestaan al 12,5 jaar in Nederland. Zone.college heeft ook al meerdere jaren ervaringen met deze landelijke leerlijn op vestigingen elders in Oost-Nederland. Ontstaan vanuit de behoefte die bij leerlingen werden geconstateerd. Namelijk dat zij niet alleen kennis willen verwerven, maar ook willen werken in een beroepsgerichte context. “En voor kinderen uit Zwolle en omgeving is er dus deze praktische route naar het hbo. Voor de groep die met het hoofd Ă©n met de handen bezig wil zijn”, aldus Nijenmanting.

Het Groene Lyceum is een leertraject waarbij praktijk en theorie gecombineerd wordt. De leerling haalt in zes jaar een vmbo- en een mbo4-diploma en kan daarmee op het hbo starten. Nijenmanting: “We zien landelijk dat leerlingen van Groene Lycea succesvol zijn op het hbo, in verschillende richtingen. HGL’ers zijn goed voorbereid qua studievaardigheden, zelfstandig werken en er is veel aandacht voor onderzoeksvaardigheden.” Naast algemene vakken op havo-niveau, volgen leerlingen ook praktijkvakken. Theoretische lessen worden gecombineerd met praktische opdrachten in de praktijk, op school en daar buiten.

Groene vmbo
Voor leerlingen die graag praktisch bezig zijn met dieren, planten, voeding of techniek en een vmbo basis-, kader of gl-advies hebben, is het Groene vmbo in Zwolle een goede keuze. Dit vmbo hanteert een herkenbare aanpak met aandacht voor de groene omgeving, goede leerlingbegeleiding en een optimale aandacht voor ontwikkeling van onderwijs. Binnen Zone.college wordt gewerkt met zijn verschillende leerwegen passend bij ieder type leerling. De eerste twee jaar staan in het teken van de basisvorming. Een leerling kan dan nog makkelijk overstappen naar een ander niveau. In het derde leerjaar stroomt een leerling door naar de gemengde leerweg (GL), de kaderberoepsgerichte leerweg (KB) of de basisberoepsgerichte leerweg (BB). Ook kunnen leerlingen kiezen voor route naar een diploma voor de theoretische leerweg (TL). Door het brede aanbod aan vakken, is doorstroom naar alle sectoren van het mbo mogelijk.

Tijdens de voorlichtingsavond op 14 november komen onder meer de inhoud van het vmbo-groen, de manier van lesgeven en de begeleiding aan de orde. Ook is er een rondleiding door de school, waarbij ook de praktijklokalen te zien zijn.

  • Voorlichtingsavond Het Groene Lyceum, maandag 11 november van 19.30 tot 21.00 uur.
  • Voorlichtingsavond Groene VMBO, donderdag 14 november van 19.30 tot 21.00 uur.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in