Sinterklaas komt weer naar Hattem!

Sinterklaas komt samen met zijn Pieten op zaterdag 17 november om 13.30 uur aan in de haven van Hattem. Hier wordt hij ontvangen door de Burgemeester, de VooruitPiet, de Kleikloeten en door een heleboel zingende en juichende kinderen. Daarna gaat de Sint naar de Markt.

De route is: onder de Dijkpoort, Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en Markt.  Dit jaar is er ook een bakkersfiets met BakkersPieten, een brandweerwagen met echte brandweerPieten, een lelijk eendje en een leuke kar met cadeautjes erop. En natuurlijk de Sinterklaas Koets. Dus als je de optocht goed willen zien, kun je ook in de Achterstraat of Ridderstraat kijken.

Pietengym en spelletjes
Dit jaar gaat Sinterklaas het een beetje anders doen. Rond 14.30 uur komt hij aan op de Markt en is er een klein podium waar kinderen de Sint een handje kunnen geven of samen op de foto mogen. Daarnaast is er vrolijke Pietengym op de Markt met gezellige Sinterklaasmuziek van de DJ-Piet! De kinderen kunnen zelf actief spelletjes doen met de Zwarte Pieten, zoals bijvoorbeeld jutezak lopen, stoelendans, cadeautjes in de schoorsteen gooien en nog veel meer! Kom jij ook? Tijdens de Pietengym zorgen de Kleikloeten in de winkelstraten van Hattem voor vrolijke Sinterklaasmuziek.

Oproep van de VeiligheidPiet
Kom lopend of met de fiets, voor de auto is weinig ruimte! In de haven mogen geen fietsen worden gestald. Dat kan alleen op het Voermanplein. Er mogen ook geen fietsen op de Markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer.”

Terugkijken
Zondag- en maandagavond om 19.00 uur kun je de intocht van Sinterklaas terugkijken op RTV Hattem.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in