Verkeersveiligheid ’t Veen derde keer onderwerp van gesprek

Tijdens het vragenhalfuurtje in de raadsvergadering van 30 september stelde de fractievoorzitter van het CDA, Teun Juk, een aantal vragen aan het college over de verkeersveiligheid in de nieuwbouwwijk ’t Veen. Het was niet de eerste keer dat de straat Veenschouw-Populierenlaan onder de aandacht van de gemeente werd gebracht.

Juk stelde de vragen mede naar aanleiding van gesprekken die het CDA tijdens Burendag met diverse buurtbewoners had. Volgens hen wordt er vaak te hard over de Veenschouw-Populierenlaan gereden.

Geschiedenis
De naam van de weg is in de loop der tijd veranderd. Voordat de wijk ontstond en er bedrijven gevestigd waren, heette de weg in zijn geheel Populierenlaan. Nadat de huizen werden opgeleverd veranderde de eerste helft van de weg in Veenschouw. Halverwege heeft de weg nog de oude naam, waardoor de Lidl aan de Populierenlaan gevestigd is.
Ook de verkeerssituatie veranderde. De Veenschouw is een weg in een jonge woonwijk. De bouwwerkzaamheden zijn voorbij als het appartementencomplex in oktober opgeleverd wordt (wanneer de wijk verder wordt uitgebreid, is op dit moment niet bekend). Er zullen nog werkzaamheden plaatsvinden aan het onder de grond brengen van de elektriciteitsbekabeling. Het verkeer is als gevolg van de komst van de Lidl toegenomen.

Maatregelen
In mei benaderden bewoners RTV Hattem over toename van het verkeer met de komst van de Lidl. De gemeente vond de situatie toen veilig. Naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie kwam B&W op 3 juli toch met een lijst met maatregelen. Er kwam een snelheidsmeter die na anderhalve maand verdween en er op 4 oktober plots weer hing.

Juk vroeg tijdens de raadsvergadering van september wethouder Castelein of hij bereid was om na te gaan of er verkeersmetingen mogelijk zijn en om maatregelen te nemen als de uitslagen van de metingen daar aanleiding toe geven.
De CDA-fractievoorzitter vroeg verder naar de soms wisselende situatie langs de straten in ’t Veen. Bijna overal is een voetpad aangelegd, maar richting de Lidl houdt het voetpad opeens op. Zeker met de kinderwagen of met kleine kinderen is dit een onveilige situatie, aldus de fractievoorzitter. ‘Kan deze worden doorgetrokken naar de Leliestraat?’

De wethouder herkende een groot deel van het betoog van het CDA over de verkeersveiligheid in de wijk. Hij gaf daarbij aan dat ’t Veen een wijk in ontwikkeling is waar dit soort situaties bij horen. Hij zegde toe om uit te zoeken hoe de snelheid op de Veenschouw-Populierenlaan gemonitord kan worden. In dat licht wordt het voetpad richting de Lidl ook meegenomen.
Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in