Zondagopenstelling

De enquête onder 1500 Hattemers, georganiseerd door HattemCentraal, onthult interessante inzichten over zondagopenstelling en zondagse evenementen. Van de respondenten vindt 59% (406 Hattemers) dat ondernemers zelf de keuze moeten hebben om op zondag open te zijn. Voor zondagse evenementen is 56% (426 Hattemers) enthousiast.

HattemCentraal benadrukt de centrale rol van de discussie over zondagopenstelling, gezien als onderdeel van bestuursvernieuwing en bredere participatie. De aanleiding, waaronder de brief van de Havo en het verzoek van Visite Hattem, onderstreept dit standpunt. Het gesprek strekt zich uit naar ondernemers, inwoners, binnenstad en daarbuiten, alsook de evenementen- en recreatiebranche.

Open gesprek
Met begrip voor de gevoeligheid, pleit HattemCentraal voor een open discussie zonder oordeel, waar respect voor verschillende meningen voorop staat. Dit biedt kansen voor bestuurscultuurvernieuwing en participatie. HattemCentraal blijft pleiten voor een breder perspectief, met het loslaten van de vooraf bepaalde 2/3-regel.

Maandag 9 oktober staat de zondagopenstelling op de commissieagenda. HattemCentraal kijkt uit naar een goede discussie en naar het voorstel van het college in welke mate van betrokkenheid van inwoners, ondernemers, supermarkten en de recreatiebranche in dit bredere perspectief van zondagopenstelling is meegenomen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in