Film over de expositie Bert Windhorst

Het Voerman Stadsmuseum Hattem maakt graag ruimte voor het werk van Bert Windhorst. De tentoonstelling ‘Grafische Communicatie’ geeft een fascinerend overzicht van zijn kunst. De expositie omvat een groot aantal schilderijen met een surrealistisch karakter.

Studie en werk

Bert Windhorst is geboren op 6 augustus 1936 en is afkomstig uit Heerde. Hij is actief als ontwerper, kunstschilder en houdt zich bezig met kunsthistorie. Windhorst voltooide onder meer diverse aktenstudies en was actief aan de Rietveldacademie. Hij doceerde later in Leiden, Zeist, Zwolle en Utrecht vakken als kunsthistorie en tekenen. Daarbij speelden facetten als ontwerpen, stilleven, kop en figuur en schildertechnieken en zeefdrukken een belangrijke rol.

Vrij kunstenaar 

Naast zijn werk is Bert Windhorst altijd als vrij kunstenaar actief geweest. Hij zegt hier zelf over dat zijn werk bestaat uit het beleven van gebeurtenissen uit zijn eigen leven en werk dat voortkomt uit religieus, kritisch beleven. Zijn kunst heeft vaak een uitstraling van zowel een surrealisme als werkelijkheid.

Bert Windhorst richt zich niet op de verkoop van zijn werk. De kunstenaar zegt hierover dat hij al voldoening heeft van het maken van zijn kunst. De Heerdenaar heeft al zijn werk in eigen bezit en opslag.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in