Scouting De Trijsberg wil groeien en zoekt vrijwilligers

Ondanks de coronacrisis is het aantal leden van Scouting De Trijsberg stabiel gebleven. “Maar we willen groeien en daarvoor zijn met name veel vrijwilligers nodig, want al het werk bij de vereniging gaat op vrijwillige basis,” geeft groepsbegeleider Remon Folst aan.

Maar er staat meer op de verlanglijst van de vereniging voor de nabije toekomst. Zo vergt het bos veel onderhoud om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de uitdagende activiteiten op het terrein veilig georganiseerd kunnen blijven worden. Daarnaast is, in de huidige staat, de vuurkuil na forse regen niet (voldoende) bruikbaar.

Verkeerssituatie
Minstens net zo belangrijk is de staat van de paden op het terrein (i.v.m. bijvoorbeeld de bereikbaarheid van de gebouwen voor hulpdiensten) en de verkeersituatie op de Oranje Nassaulaan. “Vooral tijdens het brengen en halen van de jongere jeugdleden, merken we dat er door passanten met forse snelheid gereden wordt en is de situatie niet altijd even overzichtelijk.”

Werkbezoek CDA
Tijdens een werkbezoek dat Judith van Duinen en Robert Klaassen van het CDA aan de scoutinggroep brachten, werd over dit alles gesproken. “We willen heel graag samen met de gemeente naar deze zaken kijken en hebben daarvoor ook contact met de gemeente gezocht. We vertrouwen erop dat we samen snel tot goede oplossingen kunnen komen,” volgens Arjan van de Worp en Han van Riel.
“We roepen iedereen op die ervan houdt om actief met jeugd bezig zijn in een mooie bosrijke omgeving, vooral contact met ons op te nemen (info@trijsberg.nl of groepsbegeleiders@trijsberg.nl) en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!”

“Scouting de Trijsberg organiseert veel gezamenlijke activiteiten in de Veluwse bossen. Het is een belangrijke vereniging in Hattem die de sociale vaardigheden en zelfredzaamheid van de leden bevordert. Tevens is Scouting De Trijsberg jaar in jaar uit een belangrijk Hattems begrip op De Markt en bij alle oorlogsmonumenten tijdens de dodenherdenking. Het CDA Hattem is blij met de inzet van de Scouting in de Hattemse samenleving,” aldus Judith van Duinen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in