Donker Groen Hattem adopteert rotonde Zuiderzeestraatweg

De gemeente Hattem biedt bedrijven de mogelijkheid een rotonde te adopteren. De bedrijvencombinatie Kwekerij Souman – Hoveniersbedrijf Van Essen en het bedrijf Donker Groen Hattem hadden beide een prachtig ontwerp ingeleverd voor de rotonde Zuiderzeestraatweg. Op het platform SamenHattem konden Hattemers hun stem uitbrengen of door een stembiljet in te leveren. Het is voor het eerst dat de gemeente Hattem een rotonde laat adopteren. Ook is het voor het eerst dat inwoners kunnen kiezen hoe zij de rotonde ingericht willen hebben.

Met een verschil van circa 20 stemmen viel de keuze op het ontwerp van Donker Groen Hattem. Dit bedrijf adopteert binnenkort de rotonde Zuiderzeestraatweg in Hattem. Zij zorgen daar voor de groene aankleding en het onderhoud.

Biodiversiteit
Donker Groen Hattem gaat met een mooi en krachtig ontwerp de rotonde opnieuw inrichten. Het ontwerp bestaat uit een duurzame, fleurige, groene en biodiversiteit bevorderende uitstraling. Er komen mooie insectenhotels in en op de rotonde, de beplanting wordt een fleurig geheel. De rotonde moet daardoor een prachtige toegang naar de bedrijventerreinen maar ook een visitekaartje voor de stad worden voor zowel mens als dier.

De gemeente gaat op korte termijn met Kwekerij Souman en Hoveniersbedrijf Van Essen om tafel om te kijken of zij geïnteresseerd zijn in adoptie van een andere rotonde.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in