SGW Hattem 2019 met NK Eventing succesvol verlopen

Op 4 en 5 oktober stonden de bossen van Landgoed Molecaten volledig in het teken van de paardensport. Jaarlijks worden de Molecaten Ruiterdagen georganiseerd door SGW Hattem.

Vele ruiters komen dan met hun paarden naar de Hattemse bossen om een sportieve strijd aan te gaan met dressuur- spring- en crosswedstrijden. Dit jaar was het een extra feestelijke happening omdat het officiële KNHS Kampioenschap werd gehouden.
(tekst gaat verder na de video)

Nieuwe waterhindernissen
In de bossen waren prachtige hindernissen gebouwd, waarbij rekening was gehouden gehouden met het niveau van ruiter en paard.
Foto: Henk Viering Fotografie

Zo waren er verschillende hindernissen voor de deelnemers in de L-, M- en Z-klasse*). De combinaties hadden als extra uitdaging de waterpartij op het terrein van het voormalig zwembad De Watermulder. Van dit terrein kon de organisatie dit jaar voor het eerst gebruik maken en had dit in het parcours opgenomen met mooie hindernissen.

Nat pak
Helaas lukte het enkele ruiters niet om op het paard te blijven zitten en deze onfortuinlijke ruiters kwamen dan ook met een nat pak over de finish.

Foto: Henk Viering Fotografie
Veel belangstelling
De belangstelling voor de wedstrijd was groot en dit kwam mede door het prachtige weer. Vele bezoekers wandelden langs het parcours door de bossen. De organisatie had veel

Foto: Henk Viering Fotografie

vrijwilligers en studenten van Deltion ingezet om de veiligheid te bewaken. En voor deze vrijwilligers werd dan ook goed gezorgd. Door midden van fluitsignalen werd gewaarschuwd als er een paard en ruiter aan kwam galopperen en bezoekers konden daardoor steeds tijdig een plek achter de afzettingslijnen innemen.

John Berends, Commissaris van de Koning in Gelderland en zelf een paardenliefhebber, bracht ook een bezoek aan de cross. Met een auto werd hij langs de hindernissen gereden en kon hij het parcours bekijken.

Foto: Henk Viering Fotografie

Langs het parcours stonden verschillende kramen met hapjes en drankjes en daardoor was een bezoek aan de cross en waar uitje, zeker in combinatie met het mooie weer. Hattem kan er trots op zijn dat een dergelijk evenement in de stad kan plaatsvinden en de organisatie zal zeker met tevredenheid terugkijken op deze ruitersportdagen.

*) Een samengestelde wedstrijd (SGW / Eventing) bestaat uit verschillende onderdelen en wordt in de volgende klassen gereden: Zwaar, Midden en Licht voor de pony’s en voor de paarden Beginner.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in