Organisatie is klaar voor Dikke Tinne Festival

Dikke Tinne Festival Zaterdag, 9 september, wordt in de binnenstad van Hattem het “Dikke Tinne Festival” georganiseerd van  11.00 tot 17.00 uur.
De poortwachters zullen de bezoekers zaterdag welkom heten in Hattem en een programmaboekje met plattegrondje van het festival uitdelen.

Middeleeuwen
Tijdens dit Middeleeuwse festival worden bezoekers mee teruggenomen in de tijd met muziek van weleer, ambachten, ridders en jonkvrouwen, kinderspelen en theaterspektakel “De Kooi van Wassenaer”.

Deelname met een kraam
Ondernemers, die een kraam op straat gebruiken, zijn verplicht om zowel de kraam als zichzelf in historische sfeer aan te kleden! Dat zal een prachtige impressie geven.

Grote optocht
Als afsluiting van een mooie dag, verzamelen we om 16.45 uur voor het stadhuis en gaan we vervolgens in een optocht door de straten: Kerkhofstraat, Ridderstraat, Achterstraat, Kerkstraat, en eindigen op de Markt. Iedereen die historisch is gekleed, is van harte welkom om mee te lopen in deze bonte stoet!

Geen auto’s in binnenstad
Vanaf vrijdagavond 8-9 18.00 uur geldt er een parkeerverbod vanwege de opbouw van de kramen. Er worden geen voertuigen meer de stad ingelaten, met uitzondering  van zaterdagochtend voor de deelnemers die hun standplaats gaan inrichten. Zaterdag vanaf 20.00 uur is het toegestaan om weer met de auto de stad binnen te rijden.
De afsluiting van de binnenstad geldt niet alleen voor auto’s maar ook voor fietsers. Er is een fietsenstalling ingericht op het schoolplein van de Van Heemstraschool.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in