vv Hattem moet in De Zweef zijn meerdere erkennen

In de tweede bekerwedstrijd toog de selectie van vv Hattem naar Nijverdal voor de uitwedstrijd tegen De Zweef. Deze vereniging speelde vorig jaar nog op de zondag in de eerste klasse en kent voor een groot deel nog dezelfde spelers. De thuisploeg was dan ook goed op elkaar ingespeeld en begon energiek terwijl de voetballers van vv Hattem zoekende waren naar de juiste spelopvatting. Toch wist het Hattemse teams de aanvallen van de tegenpartij te pareren. Het laatste kwartier van de eerste helft hadden spannende momenten. De Zweef wist gevaarlijk door te komen waarbij een afgemeten afstandsschot op de de lat belandt. En kort voor de rust was Felix Noordberger voor Hattem in een kansrijke positie doordat doelman Damman van De Zweef bijna de bal verspeelde. Beide teams gingen de rust in met 0-0.

Aanvalsdriften
Hoewel het team van vv Hattem na rust beter en energieker speelde, kon niet voorkomen worden dat De Zweef, in de zesde minuut, vanaf de linkerflank een prima voorzet speelde die werd ingekopt en Hattem-doelman Spin kansloos liet. Hattem herpakte zich en wist het spel meer en meer naar zich toe te trekken. Men wist elkaar beter te vinden en hield meer de druk op de tegenstander. Desondanks moest het oppassen voor de aanvalsdriften van de thuisploeg die er soms wel gevaarlijk uit leek te komen.

Na 20 minuten spelen maakte Lawrence v.d. Bend zijn rentree. Bijna 2 jaar speelde hij elders en nu is hij weer terug bij vv Hattem. Zij rentree begon goed en aanvallend, maar doelman Damman van De Zweef wist te voorkomen dat de bal in het doel kwam.

Hoewel iedereen rekende op de gelijkmaker moet vv Hattem zijn meerdere erkennen in De Zweef. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd wist Daniel Jannink vanuit een hoekschop de stand op 2-0 te brengen en was de wedstrijd gespeeld.

Voor vv Hattem was het een wedstrijd met twee gezichten die voor de trainersstaf zeker inzichten geeft voor de laatste bekerwedstrijd. Voor zaterdag 5 september a.s. speelt het eerste van vv Hattem een thuiswedstrijd om “des keizers baard” in de beker tegen Avereest, aanvang 14.30 uur.