Open Poort dominee co-auteur van ‘Kerkgeschiedenis voor iedereen’

Ds. Almatine Leene, een van de twee nieuwe predikanten voor kerkgemeente De Open Poort in Hattem, is co-auteur van een boek over de geschiedenis van de christelijke kerk.

‘Kerkgeschiedenis voor iedereen’ van Jan van de Kamp en Almatine Leene biedt een beknopt overzicht, beginnend bij de Vroege kerk en eindigend in de 21e eeuw. Daarbij ligt de nadruk op de lijnen die de Nederlandse kerkgeschiedenis bepaalden.

Toegankelijk
“Kerkgeschiedenis lijkt misschien saai, maar het tegendeel is waar. Als je de geschiedenis van de kerk kent, begrijp je je eigen leven beter. Waar komen we vandaan? Door wie zijn we beïnvloed? De kerk ging door hoogte- en dieptepunten heen. Als je daarover leest, raak je verwonderd over Gods trouw aan zijn kerk en word je bemoedigd, opgescherpt of zelfs gecorrigeerd. Een toegankelijk geschreven boek”, aldus de uitgever.

Van Stellenbosch naar Hattem
Almatine Leene is nu nog predikante bij de Nederduits Gereformeerde Kerk in Stellenbosch, Zuid Afrika.  Wanneer ze daadwerkelijk aan de slag kan als predikant in de Open Poort is nog niet duidelijk. Vanwege de coronacrisis is er nog maar beperkt vliegverkeer mogelijk van Zuid-Afrika naar Europa. Leene hoopt dat komend najaar haalbaar is.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in