Eikenprocessierups heeft geen leven meer in Hattem

Voor de eikenprocessierups is Hattem geen hotspot. Er zijn tot nu toe veel minder klachten binnengekomen over de ‘jeukrups’ dan voorgaande jaren.

Wethouder Carla Broekhuis: “Vorig jaar kregen we zo’n 40 meldingen binnen, nu zijn dat er nog maar 10.” Ze houdt nog een kleine slag om de arm, want het is langere tijd wel wat kouder geweest.

Nestkastjes en bloemen
De gemeente Hattem bestrijdt de eikenprocessierups sinds dit jaar niet meer chemisch. Er hangen nu 300 nestkastjes die zijn gemaakt door medewerkers van Zoethout. Broekhuis: “En we zaaien bloemen en kruiden die de natuurlijke vijanden zoals de koolmees, pimpelmees en de spreeuw, lekker vinden. Die eten insecten die op de bloemen afkomen, maar ze zijn óók gek op de rupsen die ze met haartjes en al opeten.

Eikenprocessierupsennest gezien?
Spot je een nest met eikenprocessierupsen in Hattem? Meld het aan de gemeente via (038) 443 16 16 of online via het formulier melding openbare ruimte. Dan wordt dit nest weggezogen. Heb je een nest in jouw eigen tuin? Ga hier niet zelf mee aan de slag, maar schakel een professional in.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in