Team:Fit gaat voor gezond

Hatto Heim gaat voor een gezonde sportkantine en is daarvoor het project Team:Fit opgestart. Zij hanteren daarvoor de spelregels van de “Richtlijnen Gezondere Kantines” van het Voedingscentrum.

Het project is in gang gezet door een verzoek van buurtcoach Jesse Terpstra. Hij benaderde de bar- en keukenvrijwilligers van Hatto-Heim met de vraag of zij wilden meewerken aan het project “samen voor een gezondere sportkantine”. De vrijwilligers reageerden positief en Team:Fit werd opgestart.

Gezonde alternatieven
Inmiddels zijn zij enthousiast begonnen om naast het huidige aanbod ook gezondere voeding en drinken in het clubhuis aan te bieden. Ook gaan zij deze producten in het nieuwe seizoen op een verrassende manier promoten! Voorbeelden van veranderingen in het assortiment zijn de verkoop van bruine kadetten naast de witte en ranja zonder suiker. Ook blijft groenteman Jaap ter Velde in het nieuwe seizoen op de zaterdagmorgen gratis gezonde producten beschikbaar stellen zoals komkommers, worteltjes, tomaatjes en mandarijnen.

En als het nieuwe voetbalseizoen start, staat er in het clubhuis van Hatto Heim een watertappunt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in