Bouw in Zwolle van testlocatie voor toegang evenementen

Vanaf 5 juni kun je weer naar restaurants, culturele instellingen en professionele sportwedstrijden. Zij mogen nu ook gebruik maken van coronatoegangsbewijzen. Daarmee kunnen de deuren op een verantwoorde manier worden geopend voor meer mensen.

In opdracht van het Ministerie van VWS wordt op het parkeerterrein van de IJsselhallen in Zwolle één van de acht XL-testpaviljoens in Nederland gebouwd. Hier kunnen mensen zonder klachten zich gratis laten testen op corona voor toegang tot sociale activiteiten.

11.500 testen per dag
Stichting Open Nederland is verantwoordelijk voor de exploitatie van deze testlocaties. Deze stichting verwacht de XL-locatie vanaf de tweede helft van juli in gebruik te nemen met een capaciteit van 11.500 testen per dag. In de XL-locaties wordt straks een ademtest gebruikt die binnen een paar minuten uitslag geeft. Alleen mensen bij wie de ademtest niet betrouwbaar een besmetting kan uitsluiten, krijgen vervolgens op locatie een zogenaamde LAMP-test met behulp van een wattenstaafje.

Testen voor Toegang
De testen voor toegang tot sociale activiteiten zijn gratis voor de bezoeker en te boeken via www.testenvoortoegang.nl. De kosten worden gedekt door de overheid.

In deze video wordt uitgelegd hoe je een coronatoegangsbewijs krijgt voor een evenement.

Mensen met corona-gerateerde klachten dienen een testafspraak bij de GGD te maken en niet via testenvoortoegang.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in