Lidl zorgt voor meer verkeer in de buurt

Met de komst van de Lidl maken omwonenden zich ongerust over de verkeersveiligheid. Een aantal heeft daarover RTV Hattem benaderd. De redactie van onze nieuwssite legde de vragen voor aan de gemeente.

Het duurt nog wel een tijd voordat de G.W. Barendsenweg er komt. Dat betekent dat alle Lidl-gangers over de Veenschouw/Populierenlaan komen en wegrijden, of door het Rode Dorp. Daarmee wordt het erg druk op een weg waar nu al vrij hard wordt gereden en de trottoirs best smal zijn.
Denkt de gemeente na over tijdelijke maatregelen totdat de Barendsenweg open is, bijvoorbeeld tijdelijk eenrichtingsverkeer invoeren?
‘De Lidl-vestiging is vergund op basis van de huidige verkeerssituatie en wegenstructuur. Tijdelijke maatregelen zijn op voorhand niet noodzakelijk. Naarmate de tijd vordert en de G.W. Barendsenweg wordt (na de verkabeling) aangelegd en de Hoopjesweg (tussen rotonde en Allee) wordt verbeterd, kunnen we toewerken naar het eindbeeld voor de verkeerssituatie in dit deel van ’t Veen. Onderdeel daarvan is een afsluiting van de Populierenlaan nabij de kruising met de Tulpstraat voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen ten alle tijden wel van Rode Dorp naar Populierenlaan en vice versa gaan.’

‘De Lidl-vestiging is vergund op basis van de huidige verkeerssituatie en wegenstructuur.’ De vergunning is in november 2021 verleend. Dat wordt ermee bedoeld, dat is de huidige situatie?
‘Ja, dat is correct. De huidige verkeerssituatie en wegenstructuur is gelijk aan de situatie in 2021.’

Begrijpen we dat de gemeente de situatie veilig acht en t.z.t. gaat beoordelen of er het nog steeds zo is of dat er aanvullende maatregelen genomen moeten worden?
‘Ja, dat is correct.’

‘De aanleg van de G.W. Barendsenweg volgt op de werkzaamheden die nodig zijn voor de verkabeling. Immers, de weg komt vlak naast het tracé te liggen. De verkabelingswerkzaamheden zijn voorzien vanaf medio 2025, volgens de huidige planning en duren in totaal ongeveer een jaar’, aldus de gemeente.

Begrijpen we goed dat de Populierenlaan bij de Tulpstraat wordt afgesloten t.z.t. en dat het verkeer van en naar de Lidl vanaf dat moment over de Barendsenweg of door de Veenschouw moet rijden?
‘Ja, dat is correct.’

Het is voor de omwonenden afwachten wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren. De vergunning is verleend, maar wat gaat de praktijk doen? Komt de Lidl-parkeerplaats met meer dan 100 plekken regelmatig vol te staan? Wat gaan de mensen in het Rode Dorp en in ’t Veen van deze verkeerstoename merken?

4 REACTIES

 1. Al jaren rijden ze te HARD
  Door de tulpstraat, metingen zijn er geweest waar uit bleek dat ze te hard reden,
  Mensen weten niet dat je er maar 15 km mag
  Er word gewoon niets aan gedaan
  Al vaker in de krant gestaan dit probleem

  In en in triest
  Er moet eerst een kind aangereden worden voor er wat aan gedaan word
  Veel kinderen wonen er maar spelen op straat is niet verantwoord

 2. Bijzonder dat er gesproken wordt over de afsluiting van de Populierenlaan nabij de Tulpstraat, terwijl de afsluiting van de Populierenlaan nabij de Lindenhof niet wordt benoemd.

  Het wensbeeld spreekt namelijk ook over een afsluiting ter hoogte van de Lindenhof.
  (https://samenhattem.nl/nl-NL/projects/inloopavond-verkeersstromen-t-veen)

  Het is nu al merkbaar drukker aan de Veenschouw. De huidige situatie sluit totaal niet aan op de manier waarop het project is gepresenteerd:

  “Een wijk waar je kinderen heerlijk kunnen spelen”
  en
  “Het is een groene wijk met woonstraten waar kinderen veilig kunnen buitenspelen en een laan met statige platanen.”
  (https://www.hattem-nieuwbouw.nl/het-veen)

  Het is wachten op het eerste ongeval, en de gemeente lijkt er niet echt haast bij te hebben om de situatie op korte termijn te veranderen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in