Concert CMH: “Hope”

De CMH staat natuurlijk voor De Christelijke Muziekvereniging te Hattem, maar het repertoire van het 124-jarige fanfareorkest is zo breed, dat de ‘initialen’ ook op meerdere manieren ingevuld kan worden. Dit keer is dat dus onder de noemer Classical Music Hattem, de klassieke hoek van het muziekspectrum en heeft dit concert als titel Hope.

Zwerver
De componisten zijn met name uit de klassieke hoek, maar ook durft de CMH weer iets nieuws uit te proberen.
Eén van de stukken die gespeeld worden is “Jesus’ Blood Never Failed Me Yet”, een compositie van Gavin Bryars uit 1971. De compositie bestaat uit een loop (een herhaling van een fragment muziek) van een verder onbekende zwervende man die een kort versje zingt. Het nummer is bekend geworden door de vertolking van Tom Waits met zijn donkere stem.
Een gearrangeerde versie voor blaasorkest en percussie is te horen op het concert.

Bach
Bach is met twee nummers goed vertegenwoordigd bij dit concert. Komm, süßer Tod bezingt het verlangen naar de dood en naar de hereniging met Jezus. Ook wordt die avond een andere versie van dit nummer verwerkt in het stuk Immortal Bach dat door Knut Nystedt werd geschreven. Laat u verrassen door een heel andere versie van Bach!
Ook het Adagio uit de 3e symfonie van Mahler wordt gespeeld.
“Een symfonie moet zijn als de wereld. Zij moet alles omvatten”, was Mahlers vooruitstrevende visie.

Hope
Wat nieuwere stukken zijn Verso Libre en de naamdrager van het concert: Hope. Natuurlijk mag Meditation – The Light of the world van Dean Goffin niet ontbreken.

Meer informatie over het programma staat op cmhattem.nl.
Het concert is op zaterdag 13 mei om 20.00 uur in de Andreaskerk. Toegang is gratis, wel is er een collecte

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in