Bibliotheek Noord Veluwe organiseert informatie avond over voedselbossen

Dinsdagavond 23 mei geven Irma en Sijtse van der Zee een informatieavond bij de bibliotheek in Vaassen over de mogelijkheden die voedselbossen bieden. Irma en Sijtse van der Zee zijn enthousiast over het opzetten van voedselbossen. “Voedselbossen dragen bij aan de biodiversiteit, wateropslag, CO2 opslag, verbetering van de bodem en natuurlijk de voedselvoorziening en community vorming.”

Zelf een voedselbos opzetten
Deze inwoners van Vaassen hebben in 2022 door een fietstocht van 6.000 km geld ingezameld voor The Green Rebel, een voedselbos in Spanje. Nu willen ze samen met een community van andere enthousiastelingen, lokale bedrijven en instanties concrete stappen zetten en een voedselbos opstarten. Ze leggen uit waarom ze dit zo belangrijk vinden: “Voedselbossen kunnen een deel van de oplossing zijn bij diverse maatschappelijke uitdagingen, zoals waterbeheer, biodiversiteit en klimaat. Daarnaast hebben voedselbossen een belangrijke lokale component, met grote sociale binding tussen mensen die concreet willen bijdragen om de wereld een stukje beter te maken.”

Uitleg over de voedselbossen
Bij de informatieavond geven Irma en Sijtse van der Zee uitleg over wat een voedselbos is en hoe voedselbossen kunnen helpen bij het bestrijden van allerlei crisissen. “Wil je de wereld beter/groener/toekomstbestendiger maken of helpen met (het opstarten van) een voedselbos? Of misschien heb je zelfs grond beschikbaar? Kom dan zeker naar deze informatiesessie.” aldus Irma en Sijtse van der Zee.

Praktische informatie
Locatie: Bibliotheek Vaassen, Dorpsstraat 48, 8171BR Vaassen
Datum en tijd: dinsdag 23 mei, 19.30 – 21.00 uur
Kosten: gratis
Aanmelden: via de website www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in