Hattem Petanque liet de ballen weer rollen

Na het afgelopen paasweekend rolden bij Hattem Petanque de boules drie dagen lang in verschillende toernooien.
Ondanks voorspellingen van slecht weer waren het prima omstandigheden om de stalen ballen hun kleine houten broertje op te laten zoeken. De temperatuur was redelijk zodat de armbewegingen niet gehinderd werden door dikke lagen kleding. En het was droog zodat ieder gevaar voor roestvorming op het ronde speelgereedschap geweken was.

Paasmaandag
Enkele leden namen deel aan elke van de drie activiteiten, terwijl sommigen het bij twee lieten en een enkeling slechts één activiteit voor zijn of haar rekening nam. Maar dat mocht de spelpret niet drukken. Bij het eerste onderdeel, de Paasmix op tweede paasdag, kwam Peter Wolven als winnaar uit de bus. Dankzij een mix van behendigheid, tactiek en af en toe wat geluk wist hij drie partijen te winnen, waarbij hij ook nog eens een saldo van 26 hele punten in de wacht sleepte.

Dinsdag
Op de dinsdag lag het spelpeil wat gelijkmatiger. Geen van de deelnemers wist ditmaal alles te winnen, maar Sietske Karssing werd de ongekroonde koningin van deze tweede speeldag met twee gewonnen partijen en elf punten.

Woensdag
Op woensdag bleef het spannend tot en zelfs met het einde aan toe. Twee deelnemers eindigden met een gelijk aantal gewonnen partijen. John Scheffer en Jaap Smit deelden de toppositie van het schavot met beiden drie gewonnen partijen benevens 22 saldopunten.

Landelijk toernooi in Hattem
Op zaterdag 13 april vindt het Sextettoernooi plaats bij Hattem Petanque waarbij teams van zes spelers uit het hele land gaan strijden om de winst.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in